Galaxy Z Fold 6 FE Sub-$1,000 Samsung Mungkin Tidak Berjaya pada 2024

8
nextpit Kajian Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Samsung telah dikhabarkan akan memperkenalkan dua lelaran Galaxy Z Fold 6 yang akan datang, yang disebut-sebut akan menyertakan peranti peringkat permulaan baharu yang boleh digelar sebagai Galaxy Z Fold 6 FE dan model boleh lipat ultra-premium baharu. Semasa kami maju ke arah acara Unpacked yang sepatutnya pada bulan Julai, kemungkinan rama-rama boleh lipat yang lebih murah berlaku semakin tipis.

  • Jangan ketinggalan ini: Semua telefon pintar Samsung yang boleh anda beli hari ini

Dalam laporan terbaru dari Korea Selatan, saluran berita The Elec memetik perbualan rantaian bekalan yang menyebut bagaimana Samsung mempertimbangkan semula rancangannya untuk melancarkan Galaxy Z Fold 6 peringkat permulaan. Peranti itu, yang disebut-sebut berharga kurang daripada $1,000, pada asalnya dipercayai dirasmikan bersama Galaxy Z Fold 6 standard dan Galaxy Z Fold 6 Ultra. Walau bagaimanapun, kini nampaknya hanya dua yang terakhir kemungkinan besar akan dikeluarkan tahun ini.

Mengapakah Galaxy Z Fold 6 FE ditangguhkan?

Menurut butiran yang dikongsi oleh sumber itu, terdapat beberapa sebab penting mengapa Samsung boleh membatalkan Galaxy Z Fold 6 FE pada tahun 2024. Terutamanya, ia menyebut bagaimana syarikat itu tidak dapat mencapai “pembezaan” produk yang dimaksudkan seperti membuat boleh dilipat peranti nipis seperti alternatif daripada jenama China. Itu adalah walaupun model itu menolak S Pen seperti yang terdapat dalam Galaxy Z Fold 5 (ulasan).

Samsung Galaxy Z Fold 6

Render Galaxy Z Fold 6 Samsung dalam bentuk terbuka sepenuhnya. / © Mengenai Kebocoran

Satu lagi sebab yang disebut ialah “ketidakpastian industri”, dengan Samsung tidak yakin model boleh lipat Edisi Peminat yang pertama dijual dengan baik di samping versi standard dan Ultra Galaxy Z Fold 6.

Bagaimanapun, ia menambah bahawa Samsung masih merancang untuk memperkenalkan boleh lipat peringkat permulaan tahun depan. Jika ini menjadi kenyataan, ia akan diletakkan di samping julat Galaxy Z Fold 7.

Berdasarkan apa yang kita ketahui sekarang, barisan boleh lipat Samsung pada tahun 2024 sedang dibentuk untuk memasukkan Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Fold 6 Ultra dan kulit kerang Galaxy Z Flip 6. Untuk menjadikan perkara lebih rumit, terdapat juga khabar angin tentang model Galaxy Z Flip 6 FE. Walau bagaimanapun, butiran yang tersedia di sekeliling telefon bimbit menunjukkan ia hanya spekulasi semata-mata.

Peranti boleh lipat Samsung manakah yang paling anda nantikan tahun ini? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Elec