Galaxy Z Fold 6 Samsung Boleh Menyalin Rekaan Galaxy S24 Ultra

34
nextpit Paparan Luar Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Galaxy Z Fold 5 Samsung dilancarkan hanya bulan ini. Walau bagaimanapun, kami telah mula mendengar khabar angin tentang penggantinya, Galaxy Z Fold 6, dan rupanya. Jika semuanya berjalan lancar, peranti lipat premium Samsung yang seterusnya akan berkongsi bahasa reka bentuk yang sama dengan Galaxy S24 Ultra yang belum dikeluarkan.

  • Baca juga: Perbandingan Samsung Galaxy Z Fold 5 vs Galaxy Z Fold 4

Pembocor terkenal Ice Universe berkongsi sekumpulan gambar dan klip acuan Galaxy Z Fold 6 yang didakwa. Nampaknya, peranti itu mempamerkan panel rata yang sama seperti Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dalam bentuk terlipatnya, tetapi dengan pembentukan engsel yang sedikit bertambah baik dan panel terlipat rata sepenuhnya yang ketara.

Apa yang menarik ialah nisbah aspek yang sedikit berbeza yang hanya dipaparkan pada kulit hadapan. Ia nampaknya lebih luas berbanding dengan Galaxy Z Fold 5. Ini dikatakan serupa dengan Galaxy S24 Ultra yang akan datang, yang mungkin merupakan perubahan paling radikal yang telah dilakukan oleh Samsung dalam barisan lipatan menegaknya.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Galaxy Z Fold 6 Samsung dikhabarkan akan mendapat nisbah yang lebih luas dan bahagian bawah yang sama seperti Galaxy S24 Ultra. / © X/u/IceUniverse

Selain daripada bingkai tengah, bezelnya agak sederhana pada peranti ini. Bagaimanapun, pembocor itu mencadangkan ini masih boleh berubah dalam reka bentuk terakhir Galaxy Z Fold 6. Tambahan pula, masih terdapat lubang tebuk berpusat yang menempatkan kamera selfie. Ini mungkin mengecewakan sesetengah peminat yang menjangkakan Samsung memanjangkan penyelesaian bawah paparan di skrin dalam hingga ke penutup.

Beralih ke paparan bawah, unit dummy mempersembahkan reka bentuk yang sangat berbeza daripada pendahulunya. Terbukti bahawa unit dummy itu menunjukkan titik pertemuan kedua-dua panel secara simetri, menghasilkan bahagian bawah rata. Lengkung keratan rentas dipercayai sama dengan Galaxy S24 Ultra juga.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Samsung Galaxy Z Fold 6 yang didakwa? Adakah anda lebih suka yang boleh dilipat mempunyai nisbah aspek yang lebih luas atau yang lebih sempit? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
X/u/IceUniverse