Galaxy Z Fold 6 Samsung Mungkin Terlepas Sistem Kamera yang Lebih Baik

34
nextpit Kamera Semakan Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Kebanyakan telefon pintar boleh lipat premium hari ini, seperti Galaxy Z Fold 5, menampilkan kamera berkebolehan. Walau bagaimanapun, reka bentuk kompleks mereka sentiasa menjadi cabaran bagi jenama untuk memasukkan perkakasan pengimejan yang setanding dengan telefon kamera utama bata. Bagi Samsung, ia boleh terus menambah baik reka bentuk Galaxy Z Fold 6 dan terus mengitar semula kamera Fold 5 untuk setahun lagi.

Terdapat dua sumber penting yang menyokong idea tersebut. Pertama, ia dilaporkan oleh Ice Universe bahawa Korea Selatan berhasrat untuk menggunakan kamera Galaxy Z Fold 5 (ulasan) yang sama pada Galaxy Z Fold 6 tahun depan.

Kamera Samsung Galaxy Z Fold 6

Pembocor itu tidak menyatakan sama ada ini bermakna keseluruhan persediaan pengimejan belakang peranti yang tidak diumumkan, tetapi ia boleh merujuk kepada penembak utama 50 MP utama, yang telah sama sejak Galaxy Fold generasi keempat. Tetapi tidak jelas sama ada telefoto 10 MP dan kamera ultralebar 12 MP mendapat sebarang peningkatan.

Sebaliknya, kita mungkin melihat pengoptimuman perisian tambahan pada kamera Galaxy Z Fold 6. Selain itu, SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, melalui sistem pengimejan baharu, juga boleh meningkatkan kualiti kamera boleh lipat.

Menariknya, sumber berasingan membuat spekulasi bahawa Samsung hanya akan menaik taraf kamera pada peranti boleh lipat utamanya pada Galaxy Z Fold 7. Leaker Tech_Reve percaya bahawa peranti boleh lipat 2025 menggunakan sensor HP5 ISOCELL dengan resolusi 200 MP, seperti sensor HP2 pada Galaxy S23 Ultra.

Binaan Samsung Galaxy Z Fold 6 yang lebih nipis dan ringan

Sebabnya mungkin kerana Samsung memfokuskan untuk menjadikan Galaxy Z Fold 6 lebih nipis dan lebih ringan. Menurut The Elec, Samsung telah mengakui bagaimana jenama China berjaya menghasilkan telefon pintar lipat dengan ketara, seperti Huawei Mate X5 dan OnePlus Open (ulasan), yang merupakan antara telefon pintar boleh lipat gaya buku yang paling nipis. Oleh itu, mengekalkan komponen kamera akan membolehkan Samsung mengelak daripada menambah pukal tambahan.

OnePlus Open dilipat di atas meja

Sangat elegan: Apabila dilipat, OnePlus Open hanya setebal 11.7 mm. / © nextpit

Terdapat juga petunjuk bahawa syarikat itu mahu beralih kepada nisbah aspek yang berbeza pada Galaxy Z Fold 6 dengan menggunakan bentuk yang lebih luas dan lebih pendek serupa dengan Google Pixel Fold (semakan). Walau bagaimanapun, belum ada bukti yang kukuh untuk menyokong perkara ini.

Di sebalik kamera Galaxy Z Fold 6, tidak banyak lagi yang diketahui atau telah dibocorkan lagi. Tetapi Samsung mungkin akhirnya menyingkirkan lipatan paparan yang telah ketara berterusan pada telefon pintar boleh lipatnya walaupun dengan kulit kerang Galaxy Z Flip 5 (ulasan). Ia juga mungkin menjadikan entri boleh lipat tahun depan kelihatan lebih padat.

Mana yang anda lebih suka pada Galaxy Z Fold 6: Binaan yang lebih anggun atau kamera yang lebih baik? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya