Gambar Baharu Google Pixel 8a Mendedahkan Bezel Besar Tidak Akan Padam

17
nextpit google pixel 8 bahagian belakang
© nextpit

Memandangkan Google telah membuat Pixel 8 dan Pixel 8 Pro rasmi, tumpuan kini telah beralih kepada Pixel 8a yang akan datang, yang disokong oleh aliran kebocoran yang berterusan tentang peranti itu. Dan sejurus selepas imej langsung Pixel 8a dikongsi, paparan baharu telefon jarak pertengahan atas telah muncul.

  • Baca juga: Perbandingan Google Pixel 8 lwn Pixel 8 Pro

Berdasarkan imej produk tidak rasmi yang dijana yang dikongsi oleh On Leaks (melalui Smart Prix), reka bentuk Pixel 8a kebanyakannya menyerupai unit yang ditunjukkan dari hands-on kembali bulan lepas. Oleh itu, kami mungkin melihat pada bentuk akhir peranti, walaupun kami masih tidak menolak bahawa perubahan kecil hingga sederhana akan dimasukkan ke pelancaran.

Google Pixel 8 mempunyai bucu yang lebih bulat dan bezel yang menonjol

Dengan apa yang kami ketahui, sudut Pixel 8a nampaknya lebih bulat dan lebih menonjol daripada yang terdapat pada Pixel 8 (secara langsung) atau Pixel 8 Pro (ulasan). Terdapat juga visor kamera yang dikemas kini yang menempatkan dwi sensor dan yang mencerminkan penggayaan duo Pixel perdana baru-baru ini, tetapi ia menunjukkan jalur nipis sedikit dan kanta kamera yang lebih kecil.

Paparan Google Pixel 8a

Paparan Pixel 8a Google mendedahkan sudut yang lebih bulat, bezel tebal dan pulau kamera yang dikemas kini. / © Mengenai Kebocoran / Smart Prix

Walau bagaimanapun, apa yang boleh dibezakan ialah bezel tebal yang mengelilingi paparan, terutamanya di bahagian bawah. Skrin OLED dikatakan mengekalkan saiz pepenjuru 6.1 inci dan tidak berubah berbanding Pixel 7a (semakan). Kamera swafoto lubang tebuk berpusat melengkapkan paparan dan kekunci kelantangan dan kuasa biasa di sebelah kanan juga tidak digerakkan.

Paparan Google Pixel 8a

Dimensi Pixel 8a Google dijangka berbeza sedikit daripada Pixel 7a. / © Mengenai Kebocoran/Smart Prix

Sumber itu menyenaraikan dimensi Pixel 8a menjadi 152.1×72.6×8.9 mm, yang merupakan midge berbeza daripada pendahulunya yang berukuran 152×72.9×9 mm. Tidak diketahui sama ada berat peranti telah dikurangkan atau ditambah, tetapi sebagai perbandingan, Pixel 7a semasa memberikan skala pada 194 gram.

Di luar sentuhan luar, belum ada spesifikasi dan ciri penting yang mengelilingi Pixel 8a diberikan lagi. Walau bagaimanapun, baru-baru ini dilihat dari penanda aras yang dikatakan bahawa telefon bimbit ini dikuasakan oleh Tensor G3 SoC tersuai Google dengan pemproses bukan teras serupa dengan siri Pixel 8.

Dengan irama tahunan Google, Pixel 8a mungkin diumumkan pada Mei tahun depan, yang akan bertepatan dengan Persidangan Pembangun I/O pada tahun 2024.

Apakah pendapat anda tentang rupa Google Pixel 8a? Adakah anda fikir bezel bukan masalah besar pada peranti? Jangan ragu untuk memukul kami dengan jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: SmartPrix

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya