Gambar Bocor Google Pixel Fold 2 Menunjukkan Reka Bentuk Lipat Liar

13
nextpit Google Pixel Fold
© nextpit

Beberapa minggu lepas menyaksikan Pixel 9 dan Pixel Fold 2 Google mengalami kebocoran yang teruk seperti Air Terjun Niagara. Sejurus selepas Pixel Fold generasi ke-2 dilaporkan semalam, kebocoran yang lebih menarik muncul, menggambarkan reka bentuk yang dikemas kini pada telefon pintar boleh lipat. Sekiranya ia menjadi kenyataan, Google boleh memasukkan beberapa perubahan unik pada Pixel Fold 2.

Seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan langsung Pixel Fold 2 yang didakwa dihantar oleh sumber yang tidak dinamakan kepada Pihak Berkuasa Android, peranti boleh lipat menampilkan beberapa sentuhan reka bentuk yang ketara dan tweak dalam nisbah bidang. Walaupun hanya bahagian belakang ditunjukkan, kami masih boleh menentukan beberapa perbezaan utama.

Tetapi sudah tentu, perlu diingat bahawa tidak ada cara untuk menyemak ketulenan imej ini, ia mungkin masih menghasilkan foto yang diedit selepas itu. Walau apa pun, ia masih menarik untuk membedah bahan ini, jadi mari kita terjun ke dalamnya.

Bagaimana reka bentuk Google Pixel Fold 2 mungkin berbeza

Berdasarkan bentuknya, kelihatan telefon bimbit itu lebih sempit dan tinggi sedikit berbanding Pixel Fold asal (semakan). Ketinggian yang kelihatan meningkat itu juga boleh dilihat pada skrin penutup yang kini mempunyai bucu bulat sepenuhnya berbanding panel hidung lembu dari sebelumnya. Walaupun begitu, sumber itu mengesahkan nisbah aspek baharu untuk Pixel Fold 2. Ia menambah keadaan keseluruhan boleh lipat yang boleh dilipat adalah setanding dengan segi empat sama.

Berdasarkan butiran sedemikian, adalah selamat untuk mengandaikan Pixel Fold 2 akan mempunyai bentuk dengan kedua-dua penutup dan saiz skrin dalaman menyerupai OnePlus Open (ulasan) baru-baru ini dan bukannya Pixel Fold lama.

Google Pixel Fold 2

Prototaip Pixel Fold 2 yang didakwa Google menunjukkan panel belakang yang dibaik pulih dan bentuk yang lebih sempit. / © Pihak Berkuasa Android

Selain daripada faktor bentuk, ia menggambarkan Pixel Fold 2 akan datang dengan binaan aluminium dan reka bentuk yang jauh lebih nipis daripada pendahulunya. Terdapat juga penambahbaikan dalam paparan dalaman yang menempatkan semula kamera selfie dalaman ke dalam lubang tebuk. Walau bagaimanapun, lipatan dalam paparan dalaman masih menonjol secara visual dan sentuhan.

Kamera direka semula pada Google Pixel Fold 2

Satu lagi perubahan besar yang mudah dibezakan pada Pixel Fold 2 ialah panel belakang yang menerima pulau kamera baharu sepenuhnya. Perumahan kamera dibentuk semula supaya kelihatan seperti segi empat sama dengan sudut bulat, setelah membelok ke kiri atas.

Tambahan pula, potongan kamera akan terdiri daripada dua kanta elips. Nampaknya juga setiap potongan menempatkan dua penderia yang termasuk modul ultra lebar dan tidak diketahui yang mungkin berakhir sebagai fokus auto laser. Bagi penderia primer dan periskop, ia kebetulan terletak pada potongan bawah. Mikrofon dan denyar LED diletakkan di sebelah kanan pulau itu.

Seperti yang dinyatakan oleh saluran keluar, seseorang tidak seharusnya menolak perubahan pada reka bentuk kerana peranti itu masih diuji. Begitu juga, ini sejajar dengan khabar angin Pixel Fold 2 yang ditangguhkan jika Google memutuskan untuk melengkapkannya dengan pemproses Tensor G4 tersuai.

Walau apa pun, kami ingin tahu pendapat anda tentang reka bentuk Pixel Fold 2 ini. Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.