Gambar Langsung Galaxy A55 Samsung Muncul Menjelang Pelancaran

10
nextpit Kamera Samsung Galaxy A54
© nextpit

Jika anda ketinggalan dengan harga premium Galaxy S24 (ulasan), Samsung menawarkan banyak pilihan telefon pintar jarak pertengahan dan mesra bajet pada harga yang lebih rendah. Tajuk utama di antara lot ialah Galaxy A54. Walau bagaimanapun, model itu sangat memerlukan penyegaran semula, di mana Galaxy A55 didatangkan. Galaxy A55 sedang dalam perjalanan ke kedai tahun ini dan ditemui di agensi pensijilan, menunjukkan bahawa ia boleh diumumkan secara rasmi bila-bila masa sekarang. .

  • Baca juga: Telefon pintar Samsung Galaxy terbaik yang boleh anda beli hari ini

Tangkapan langsung pertama Samsung Galaxy A55

Dikesan daripada penyenaraian TENAA China (melalui MySmartPrice), Galaxy A55 dan Galaxy C55 yang akan datang telah dirakamkan secara langsung, mencadangkan pelancaran kedua-dua telefon bimbit yang tidak lama lagi. Ia juga mengesahkan bahawa peranti Galaxy jarak pertengahan ini akan membawa nombor model SM-A5560 dan C5560, masing-masing.

Walaupun imej kabur, kami masih boleh melihat petunjuk reka bentuk Galaxy A55 yang penting. Apa yang paling ketara ialah “Key Island” baharu di sebelah kanan, pertama kali dilihat pada Galaxy A25 yang dilancarkan sebelum ini dan Galaxy A35 yang turut bocor semalam.

Samsung Galaxy A55

Reka bentuk Galaxy A55 Samsung didedahkan / © TENAA / Harga Pintar Saya

Selain daripada bahagian baru yang membonjol untuk butang, Galaxy A55 kekal hampir tidak berubah daripada Galaxy A54 (semakan) dari segi reka bentuk. Kami mendapat bingkai yang lebih rata dan panel belakang yang diratakan sebagai tambahan kepada konfigurasi tiga kamera dalam potongan terapung individu. Selain itu, kamera swafoto lubang tebuk berpusat kelihatan samar-samar di hadapan.

Spesifikasi Samsung Galaxy A55

Berdasarkan laporan terdahulu, nampaknya Galaxy A55 adalah peningkatan kecil kepada pendahulunya, dengan perubahan paling ketara mungkin dikhaskan untuk komponen dalaman. Peranti ini disebut-sebut akan dikuasakan oleh SoC Exynos 1480 baharu yang merangkumi GPU berasaskan AMD dan pemproses octa-core clock yang lebih tinggi. Dari segi memori, anda berkemungkinan besar akan mendapat 8 GB RAM dan 128 GB storan dalaman.

Selain itu, Galaxy A55 boleh mengekalkan skrin AMOLED 6.4 inci yang sama dengan kadar penyegaran 120 Hz seperti pendahulunya. Kamera utama 50 MP yang biasa digunakan harus menerajui konfigurasi belakang, dipadankan dengan penderia makro 12 MP ultra lebar dan 5 MP. Akhir sekali, sel bateri 5,000 mAh dan kelajuan pengecasan 25 watt harus dikekalkan.

Terdapat kebocoran pada bulan lepas, menunjukkan Galaxy A55 juga boleh muncul dalam warna baharu seperti Awesome Lilac dan Awesome Iceblue. Lebih penting lagi, telefon bimbit jarak pertengahan akhirnya boleh menggunakan bingkai aluminium, meninggalkan casis plastik Galaxy A54.

Berdasarkan keutamaan sejarah, Samsung mengumumkan Galaxy A54 pada Mac tahun lepas. Masuk akal kita dapat melihat pelancaran Galaxy A55 seawal Februari ini atau bulan depan. Adakah anda ingin menaik taraf kepada Galaxy A55 tahun ini?