Gambar Samsung Galaxy A55 Baharu Mempamerkan Bingkai Logam Yang Anggun

15
nextpit Samsung Galaxy A54 Side
© nextpit

Dengan Galaxy S24 yang telah disemak dan diketepikan, peranti Samsung seterusnya yang dijangka membuat gelombang ialah telefon pintar Galaxy jarak pertengahannya, yang diketuai oleh Galaxy A55. Nampaknya Samsung tidak melakukan yang terbaik untuk menyembunyikan peranti itu, kerana kebocoran baru-baru ini mendedahkan rupa peranti yang dikemas kini dalam kehidupan sebenar.

Galaxy A55 telah berspekulasi untuk membuang bingkai plastik memihak kepada logam, yang merupakan antara perubahan paling ketara yang akan datang dalam barisan pertengahan dalam beberapa tahun. Nah, kebocoran terkini memberikan pandangan yang lebih baik tentang komponen khusus ini bersama beberapa ciri.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik di bawah harga $400 yang boleh anda beli hari ini

Binaan logam dan kaca Samsung Galaxy A55

Seperti yang dilihat dalam gambar, Galaxy A55 mempunyai bingkai logam baharu dan walaupun ia sesuatu yang sukar untuk dibezakan, ia mendapat sisi rata sepenuhnya berbanding dengan bingkai (ulasan) Galaxy A54. Kami juga boleh memberitahu bahawa ia adalah logam melalui garisan antena yang diletakkan merentasi bingkai, dan bukannya antena tersembunyi sepenuhnya pada pendahulunya.

Walau bagaimanapun, di kawasan lain, reka bentuk Galaxy A55 sebahagian besarnya kekal tidak berubah, kecuali bahagian kanan yang dinaikkan yang dikenali sebagai “Key Island” yang menempatkan rocker volum dan kekunci kuasa. Pada masa yang sama, ia menggambarkan bonjolan kurang menonjol berbanding dengan paparan komputer tidak rasmi telefon bimbit. Begitu juga, semua perubahan dalam binaan ini disahkan untuk menjadikan peranti lebih mudah dan lebih murah untuk dibaiki.

Samsung Galaxy A55

Samsung Galaxy A55 ditunjukkan dalam jalur warna biru laut dan putih serta dengan bingkai aluminiumnya. / © X/u/StuffListings

Selain itu, jarak pertengahan yang akan datang mendapat sentuhan biasa di bahagian belakang, dengan kanta terapung untuk tiga kamera dan denyar LED. Warna-warna juga ditunjukkan tersedia dalam warna putih dan biru tua. Kemasan lain didedahkan kepada warna merah jambu yang digelar sebagai Awesome Lilac dan Awesome Iceblue atau warna biru muda.

Spesifikasi Samsung Galaxy A55

Berdasarkan kebocoran terdahulu, Samsung memberikan Galaxy A55 SoC Exynos 1480 baharu, yang telah diserlahkan untuk menambah CPU yang lebih pantas dan unit GPU rekaan AMD baharu. Sementara itu, kamera belakang dijangka dibawa dari Galaxy A54, yang diterajui oleh 50 MP utama, 12 MP ultrawide, dan 5 MP sensor makro. Kapasiti bateri dan kelajuan pengecasan juga dinilai tidak berubah dengan sel 5000 mAh dan 25 watt, masing-masing.

Dengan lebih banyak kebocoran yang datang kebelakangan ini, ia menunjukkan pelancaran untuk Galaxy A55 hampir tiba. Sebaliknya, Galaxy A35 jarak pertengahan Samsung juga boleh debut.

Adakah anda mendapati reka bentuk Galaxy A55 menarik? Sila beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.