Garmin Forerunner 165 Dilancarkan: Jam Pintar Larian AMOLED yang Lebih Murah

13
Garmin Forerunner 165 varian foto langsung
© Garmin

Ia agak baru-baru ini untuk jam tangan pintar Garmin menampilkan skrin AMOLED. Sebelum itu, mereka bergantung pada skrin MIP, yang membawa beberapa kelebihan di kawasan terpilih tetapi kekal agak di belakang AMOLED dalam banyak cara. Syarikat itu mengembangkan penggunaan skrin AMOLED kepada model jam tangan pintarnya yang sedang berjalan dengan melancarkan model yang dilengkapi AMOLED yang lebih murah—siri Forerunner 165.

Ciri dan spesifikasi Garmin Forerunner 165

Sebagai permulaan, Forerunner 165, yang didatangkan dalam edisi standard dan Muzik, yang merupakan versi Forerunner 265 yang diredam sedikit (ulasan). Ia mempunyai faktor bentuk bulat yang sama walaupun menggunakan panel skrin sentuh bulat yang lebih kecil pada 1.2-inci dengan resolusi 390×390 piksel. Ini dilindungi oleh kaca yang diperkuat secara kimia dan bukannya Gorilla Glass 3 pada Forerunner 265 yang lebih mahal.

Jam tangan pintar menerima penarafan kalis air 5 ATM yang serupa sebagai tambahan kepada sarung yang diperbuat daripada polimer bertetulang gentian. Anda juga boleh menemui lima butang fizikal di sekeliling peranti. Lebih ketara, ia lebih ringan sedikit, dengan skala hanya 39 gram tanpa sarung. Boleh pakai didatangkan dengan tali silikon yang boleh diganti bersaiz 20 mm.

Garmin Forerunner 165 dan Forerunner 165 Music

Forerunner 165 (Muzik) baharu Garmin menampilkan skrin AMOLED 1.2 inci dan sarung polimer bertetulang gentian. / © Garmin

Dari segi penjejakan kecergasan, anda akan mendapat keupayaan yang sama pada kedua-dua baris Forerunner. Forerunner 165 dilengkapi dengan pelbagai ciri penjejakan aktiviti untuk senaman biasa dan alatan latihan perlumbaan yang mendalam, termasuk Pelan Latihan Suai Perlumbaan dan Kuasa Larian dan Dinamik.

Bahagian kesejahteraan dihadapkan oleh penderia denyutan jantung optik melalui penderia Elevate V4 yang lebih lama, pemantauan oksigen darah, pengurusan tidur dan tekanan serta pengesanan tidur siang, antara lain. Terdapat juga meditasi berpandu dan ciri keselamatan seperti pengesanan insiden dan penjejakan langsung.

Selain itu, Forerunner 165 serasi dengan telefon pintar Android dan iPhone. Ia menyokong ciri pintar seperti pemberitahuan dan Cari Saya melalui Bluetooth. Sebaliknya, edisi Forerunner 165 Music mendapat sambungan Wi-Fi dan memori bersepadu untuk menyimpan trek muzik yang boleh anda mainkan walaupun tanpa telefon pintar yang disambungkan. Begitu juga, kedua-dua varian standard dan Muzik akan menampilkan kawalan main balik telefon pintar jauh.

Apakah yang menjadikan Garmin Forerunner 165 lebih murah

Perbezaan antara Forerunner 165 dan 265 terletak terutamanya pada penderia. Dengan 165, hanya terdapat GPS frekuensi tunggal berbanding GPS dwi-frekuensi yang lebih tepat pada GPS yang kedua. Jam pintar yang lebih murah menurunkan sensor giroskop dan mempunyai hayat bateri yang lebih pendek pada 11 hari berbanding 13 hari pada 265.

Walaupun terdapat perbezaan minimum dalam ciri untuk Forerunner 265, Forerunner 165 didiskaun secara mendadak pada $250 satu pop, atau $200 lebih murah, manakala Forerunner 165 Music akan mengembalikan anda pada $300.

Dengan harga kemasukan yang lebih murah, adakah anda berhasrat untuk membeli Forerunner 165 berbanding Forerunner 265? Biar kami mendengar pendapat anda.