Garmin Melancarkan Venu 3 dengan Panggilan Bluetooth dan Pengesanan Nap

34
Harga Ciri Baharu Garmin Venu 3 3S
© Garmin

Garmin telah mengumumkan jam tangan pintar GPS Venu 3 dan Venu 3S. Ini adalah peningkatan yang besar kepada duo Venu 2 dari segi penjejakan dan ciri pintar tetapi berkongsi reka bentuk dengan Venu 2 Plus yang lebih berkebolehan yang kami semak. Penambahbaikan itu mencadangkan Garmin turut menaikkan harga pelekat jam tangan terkini, yang dijual pada harga $449.

  • Baca juga: Android dan Apple Watch Terbaik untuk dibeli pada 2023

Garmin Venu 3 mempunyai hayat bateri sehingga 14 hari

Garmin Venu 3 dan Venu 3S berbeza terutamanya dalam saiz kotak dengan mempunyai skrin sentuh AMOLED 1.4 inci dan 1.2 inci, masing-masing. Panel dilindungi oleh Gorilla Glass 3 dan boleh mengeluarkan animasi senaman pada skrin. Kedua-duanya mencerminkan bentuk bulat Venu 2 Plus bersama-sama dengan bezel keluli tahan karat dan nombor serta kedudukan tiga butang.

Selain saiz dan berat, Venu 3 hadir dengan hayat bateri yang lebih lama selama 14 hari dalam mod jam pintar. Venu 3S yang lebih kecil juga tidak lekang kerana ia mendapat 10 hari ketahanan antara pengecasan, tetapi ini berkurangan kepada 5 hari jika menggunakan paparan sentiasa hidup.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar Garmin dibandingkan

Ciri kesihatan dan sukan baharu pada Garmin Venu 3

Di luar perkakasan luaran, Garmin memberikan Venu 3 banyak peningkatan dalam jabatan kesihatan dan kecergasan. Mod Kerusi Roda ialah fungsi serba baharu yang menambahkan aktiviti khusus kepada pengguna di kerusi roda. Ini menjejaki metrik seperti tolakan dan anjakan berat juga.

Pada masa yang sama, kini terdapat jurulatih tidur dan pengesanan tidur di atas pemarkahan tidur. Laporan pagi memberikan paparan diperibadikan untuk tidur, pemulihan dan HRV, yang serupa dengan peranti Garmin yang lebih premium. Tetapi khusus untuk kecergasan ialah sokongan untuk membuat senaman selang waktu tersuai semasa jeda berlari atau berbasikal. Selain itu, kini terdapat aktiviti meditasi yang memenuhi keperluan yoga dan amalan berkaitan semasa menguruskan tekanan.

Warna jam tangan pintar Garmin Venu 3 dan Venu 3S

Garmin Venu 3 dan Venu 3S adalah 5 ATM diperakui dan boleh didapati dalam pelbagai warna. / © Garmin

Apabila bercakap tentang keupayaan jam tangan pintar, Venu 3 dan Venu 3s mempunyai mikrofon dan pembesar suara terbina dalam. Komponen perkakasan baharu membolehkan pengguna mengurus panggilan atau menggunakan pembantu suara daripada telefon pintar terus pada jam tangan pintar apabila disambungkan melalui Bluetooth. Satu lagi sentuhan menarik ialah melihat imej yang dilampirkan pada mesej sebagai tambahan kepada pemberitahuan pintar.

Di mana anda boleh memesan Garmin Venu 3 dan Venu 3S

Venu 3 Garmin tersedia dalam kemasan dua tona putih/perak dan hitam/batu tulis dan dihantar dengan bezel terukir. Sebaliknya, Venu 3S mempunyai bezel yang lembut atau terukir tetapi boleh didapati dalam warna yang berbeza. Ini termasuk kelabu/slate, kelabu/perak, kelabu/emas, merah jambu/emas dan gading/emas.

Mana-mana pilihan ini berharga $449. Sebagai alternatif kepada kedai Garmin, Best Buy mempunyai jam tangan pintar yang disenaraikan di mana Venu 3 mendapat semua varian yang tersedia manakala tiga untuk Venu 3S.

Adakah anda akan mempertimbangkan jam tangan pintar dengan hayat bateri yang lebih lama daripada jam tangan yang mempunyai beberapa ciri pintar? Jika anda memilih antara jam tangan Garmin dan Apple Watch, yang manakah akan anda pilih? Beritahu kami dalam ulasan.