Garmin Vivoactive 5 Mendapat Skrin Sentuh AMOLED dan Lebih Murah

28
Pelancaran harga spesifikasi Garmin Vivoactive 5
© Garmin

Garmin mengumumkan Vivoactive 5 baharu hari ini selepas menyegarkan rangkaian Venu 3 minggu lepas. Jam pintar GPS baharu ialah kemasukan yang lebih murah berbanding pendahulunya, tetapi menerima beberapa peningkatan seperti hayat bateri yang dilanjutkan, ciri pengesanan tidur siang baharu dan mod kerusi roda untuk individu yang kurang upaya.

Garmin Vivoactive 5 ialah pengganti kepada Vivoactive 4 yang muncul lebih dua tahun lalu dan didatangkan dalam dua varian—Vivoactive 4S standard dan lebih kecil. Dengan jurang ini, syarikat itu menambah peningkatan yang ketara di banyak jabatan.

  • Baca juga: Jam tangan pintar Garmin terbaik dibandingkan

Garmin Vivoactive 5 lebih ringan dan mempunyai skrin sentuh AMOLED

Bermula dengan bahagian luar, Vivoactive 5 mengekalkan bentuk bulat, yang dibina pada bezel aluminium anod dengan tepi berkontur dan bekas polimer bersalut gentian, menghapuskan keluli tahan karat. Bahan baharu ini menghasilkan jam tangan pintar yang jauh lebih ringan iaitu 36 gram berbanding 50 gram Vivoactive 4 biasa.

Satu lagi perubahan besar pada Vivoactive 5 ialah paparan sentuh AMOLED. Ia tersedia dalam saiz tunggal pada lilitan 1.2 inci dengan resolusi 390 x 390 piksel dan menyokong mod paparan sentiasa hidup. Panel dilindungi oleh Gorilla Glass 3, yang merupakan jenis kaca yang sama di Venu 3 yang lebih mahal.

Garmin Vivoactive 5 membawa ciri kesejahteraan baharu

Selain daripada perkakasan, terdapat ciri tambahan pada bahagian penjejakan kesihatan dan kecergasan jam tangan juga. Ia termasuk jurulatih tidur baharu dan pengesanan tidur sebentar, memberikan cerapan yang lebih luas tentang sesi tidur dan rehat kucing anda. Pengenalan Bateri Badan mengukur jumlah tahap tenaga bersama dengan faedah senaman dan masa pemulihan.

Jam pintar Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 menampilkan jurulatih tidur baharu, pengesanan tidur siang dan mod kerusi roda di atas kadar denyutan jantung sepanjang hari, tekanan dan pemantauan SpO2. / © Garmin

Vivoactive 5 Garmin juga akan mengambil kesempatan daripada mod kerusi roda yang diumumkan pertama kali dengan Venu 3. Ini membolehkan OKU dan individu berkerusi roda menjejaki bilangan tolakan harian yang mereka lakukan selain menerima amaran peralihan berat badan dan keupayaan untuk menikmati kerusi roda- latihan tertentu.

Bateri yang lebih baik dan tanda harga yang lebih murah pada Garmin Vivoactive 5

Garmin juga telah menggabungkan hayat bateri yang lebih lama untuk Vivoactive 5. Boleh pakai dinilai untuk bertahan 11 hari antara pengecasan dalam mod jam pintar atau sehingga 4 hari lebih lama berbanding model sebelumnya. Penilaian ini diterjemahkan kepada 21 jam jus apabila menggunakan GPS pada setiap masa.

Tidak seperti Venu 3, Vivoactive 5 tidak mempunyai panggilan Bluetooth pada pergelangan tangan. Walau bagaimanapun, Garmin mengekalkan sokongan pemberitahuan untuk peranti iPhone dan Android. Selain itu, jam tangan itu mendapat Garmin Pay melalui NFC dan storan muzik dalam papan.

Garmin Vivoactive sudah disenaraikan pada $299 di kedai dalam talian syarikat dan Amazon. Ia tersedia dalam warna hitam, krim/emas, merah jambu orkid dan biru laut.

Adakah anda lebih suka binaan Garmin Vivoactive 5 yang lebih ringan? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya