Google Assistant Mengesahkan Perintah Suara Secara Senyap

79
Google Nest Hub 2
© NextPit

Pembesar suara dan paparan pintar untuk rumah kebanyakannya dibina untuk memenuhi situasi bebas tangan menggunakan kawalan suara. Dalam ekosistem rumah Google, ini dilakukan oleh Google Assistant. Walaupun ciri ini berguna dalam kebanyakan kes, respons lisan pembantu bukanlah yang paling mengalu-alukan. Google telah mengakui rungutan rasa tidak puas hati daripada pengguna dan melakukan sesuatu mengenainya. Pada mulanya melancarkan loceng untuk lampu pintar, Google akhirnya mengembangkannya kepada lebih banyak aksesori.

Dalam catatan blog, Google mengumumkan bahawa respons suara yang kurang menonjol daripada pembantu suara rumah pintarnya akan menyokong lebih banyak peranti selain daripada kategori pencahayaan pintar. Dalam erti kata lain, anda kini boleh meminta Google Assistant untuk menghidupkan atau mematikan pembesar suara atau TV pintar tanpa mengharapkan balasan seperti “Ok, hidupkan pembesar suara di ruang tamu” daripada pembantu AI. Sebaliknya, ikrar kini kedengaran dalam bentuk bunyi yang pendek dan manis.

  • Baca juga: Cara menukar suara Google Assistant (dalam langkah mudah).

Bagaimana anda boleh menyenyapkan Google Assistant

Google menyatakan bahawa ciri tersebut memerlukan hab harus berada di dalam bilik yang sama dengan peranti yang dimaksudkan untuk dikawal. Ia menambah bahawa fungsi itu akan tersedia melalui kemas kini yang akan dilancarkan kepada pembesar suara atau paparan yang serasi, termasuk keluarga produk Nestnya, dalam beberapa minggu akan datang.

Seperti dalam kes aksesori dan alat ini, seperti suis Matter-ready, tidak ada keperluan untuk kemas kini perisian. Selain pembesar suara, TV dan suis, terdapat juga sokongan untuk kipas dan bidai, antara lain.

Ingat bahawa penambahbaikan automasi rumah pintar Google sebelum ini dan terkini adalah hasil maklum balas kolektif yang diterima daripada pengguna. Google menggalakkan pengguna berkongsi petua penyelesaian masalah selain cadangan mengenainya forum komuniti.

Beritahu kami cara anda mengawal peranti pintar anda di rumah. Adakah anda lebih suka mempunyai jadual berbanding arahan suara? Kami sedang mendengar.

Sumber:
Google Nest