Google Boleh Mendayakan Pembetulan Pixel 8 (Pro) Untuk Video Kabur dan Piksel

87
NextPit Kamera Ujian Google Pixel 7 Pro
© NextPit

Selepas melancarkan Photo Unblur berasaskan AI pada siri Pixel 7, Google kini telah dikesan untuk mengusahakan versi yang bertujuan untuk membetulkan video kabur. Ciri Foto dalam apl boleh muncul dan menjadi eksklusif pada Pixel 8 dan Pixel 8 Pro.

Keupayaan pembelajaran mesin cip Tensor tersuai Google membolehkan ciri perisian baharu seperti Magic Eraser yang mengalih keluar pengebom foto yang tidak diingini dan Photos Unblur untuk meningkatkan gambar lama dan berpiksel. Bukti terkini telah ditemui oleh 9to5Google, menunjukkan bahawa Google sedang menaik taraf ciri Nyahkabur untuk menyokong video juga.

Nyahkabur Video Google untuk Pixel 8

Melalui kemas kini perisian Android beta, outlet itu berjaya menjana antara muka dalam apl Foto, walaupun tanpa kesan sebenar. Ciri baharu telah disepadukan dalam tab Alat di bawah pilihan Edit. Akibatnya, memilih fungsi membolehkan peluncur melaraskan tahap kabur, yang tidak terdapat dalam Foto Nyahkabur statik.

Google Pixel 7

Foto kelihatan lebih tajam, tetapi anda boleh melihat artifak pemprosesan digital apabila anda mengezum masuk pada imej. / © NextPit

Ciri Nyahkabur Video mungkin akan dilancarkan bersama Pixel 8 dan Pixel 8 Pro (seperti dalam gambar). Pada masa yang sama, Google boleh mengehadkan ini dengan cip Tensor G3 yang akan menggerakkan duo yang akan datang, sama seperti semasa Photo Unblur diperkenalkan pada Pixel 7 (ulasan).

Kesan video seperti Instagram untuk Google Photos

Selain daripada fungsi Ulur yang dinaik taraf, Google menambah set kesan video. Terdapat sejumlah 14 penapis seperti Instagram baharu termasuk Polaroid, VHS dan Black & White. Ini boleh diakses dalam bahagian Tindanan semasa mengedit video dalam apl Foto. Tidak diketahui sama ada telefon Pixel yang lebih lama akan mendapat manfaat daripada jenis penggayaan tindanan yang sama.

Sebelum melancarkan Pixel 8 dan Pixel 8 Pro pada musim gugur ini, Google bersedia untuk mengumumkan OS Android 14 pada 10 Mei. Gergasi carian itu juga dijangka mengumumkan peranti Pixel Fold pertama dan Pixel 7a pada acara yang sama.

Pernahkah anda mencuba menggunakan salah satu ciri Google Photos ini? Mana satu kegemaran anda? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google