Google Flip-Style Pixel Foldable Mungkin Telah Dikesan

26
nextpit Google Pixel Lipat Sisi Dilipat
© nextpit

Google mungkin sudah menguji pengganti Pixel Fold (ulasan), yang boleh tiba sebagai Pixel Fold 2, seperti yang dibayangkan dalam aplikasi pendamping Pixel Buds yang terkini. Walau bagaimanapun, peranti itu mungkin juga berakhir sebagai kulit kerang pertama syarikat yang boleh dilipat berjenama sebagai Pixel Flip.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Sudah menjadi prosedur standard Google untuk melancarkan kemas kini kepada perkhidmatan mudah alihnya seperti aplikasi Pixel Buds sebelum mengeluarkan telefon pintar Pixel baharu. Kali ini, sebagai persediaan untuk Pixel 8, 9to5Google membedah apl itu dan menemui beberapa petunjuk biasa untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro dengan nama kod “Shiba” dan “Husky”.

Telefon pintar boleh lipat flip atau kulit kerang pertama Google

Sebagai tambahan kepada telefon pintar yang telah disahkan, terdapat rentetan kod yang merujuk kepada peranti yang tidak diketahui dengan moniker dalaman “Komet”. Outlet berita percaya Komet berkemungkinan besar tidak berkaitan dengan dua telefon bata yang akan datang yang berasaskan baka anjing. Oleh itu, ini menolak kemungkinan peranti yang dimaksudkan sebagai Pixel 8a jarak pertengahan.

Google Pixel Fold

Reka bentuk dan engsel Pixel Fold Google membolehkan panel yang dilipat menjadi rata dan tanpa sebarang jurang. / © nextpit

Apa yang mereka cadangkan ialah Komet boleh menjadi telefon pintar boleh lipat, memandangkan Pixel Fold menggunakan “Pasport” sebelum akhirnya diselesaikan dengan “Felix”. Walau bagaimanapun, Komet juga boleh merujuk kepada anjing Golden Retriever yang sama dalam siri TV Full House, menjadikannya konsisten dengan duo Pixel 8 yang dikuasakan oleh platform Tensor G3.

Kes untuk ini ialah telefon pintar boleh lipat disokong lagi oleh aplikasi yang mengkategorikan Komet sebagai “lipatan”. Pada masa yang sama, kod yang disertakan untuk peranti nampaknya terikat dengan garisan untuk Pixel asal Ditemui di dalam apl. Begitu juga, tiada petunjuk yang mencukupi untuk mengesahkan sama ada ini adalah Pixel Fold 2 yang boleh dilipat sepenuhnya atau kulit kerang padat yang serupa dengan Galaxy Z Flip 5 (ulasan).

Selain daripada nama, butiran tentang Komet masih terhad. Walau bagaimanapun, jika ini berakhir sebagai telefon boleh lipat clamshell, boleh dikatakan ia akan dikuasakan oleh cipset Google Tensor G3 tersuai dan mungkin dilancarkan bersama Pixel 8a tahun depan.

Pada pendapat anda, apakah Komet itu? Adakah anda mahu melihat Google Pixel Flip? Kami ingin mendengar jawapan anda tentang perkara ini.

Melalui: 9to5Google


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya