Google Keep kini mempunyai wajah baharu pada Wear OS 3

106
NextPit samsung galaxy watch 5 pro bezel np22
© NextPit

Google mendayakan jubin yang lebih khusus untuk aplnya pada peranti Wear OS menjelang pelancaran Pixel Watch. Yang terbaru yang menerima penempatannya sendiri di menu tengah ialah Google Keep. Kemas kini memudahkan pengguna membuat nota atau senarai tepat pada pergelangan tangan mereka. Walau bagaimanapun, jubin itu kini tersedia pada Wear OS 3 dan tidak dinyatakan jika bila ia akan tersedia pada versi platform sebelumnya.

TL;DR

  • Google Keep telah menerima jubin aplnya sendiri yang tersedia untuk peranti Wear OS 3.
  • Menu utama menambah akses pantas semasa membuat senarai atau nota.
  • Pengguna juga boleh mengedit atau menyemak imbas nota lama.

Selepas mengemas kini beberapa apl pihak pertama seperti YouTube Music dan Google Fit dengan jubin jam tangan pintar mereka sendiri, syarikat itu telah mengeluarkan susulan, tetapi kali ini ia adalah untuk Google Keep. Kemas kini apl yang telah disemaikan kepada peranti Wear OS 3 seperti Samsung Galaxy Watch 5 dan Watch 4 serta jam tangan lain yang dijalankan pada versi terkini platform boleh pakai Google seperti Montblanc Summit 3 yang mewah menambah peletakan jubin sendiri untuk Keep.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Setelah dikemas kini, pengguna perlu menavigasi ke menu jam tangan dan mencari jubin Keep bersepadu. Terdapat dua pilihan utama yang tersedia dengan segera. Satu adalah untuk nota asas dan satu lagi adalah semasa membuat senarai baharu. Butang semak imbas yang berasingan juga tersedia di bawah jika anda ingin mengemas kini atau melihat nota dan senarai semasa.

Seperti yang dinyatakan 9to5Google, reka bentuk apl masih tidak selaras dengan tema Material You yang terdapat pada Android 13 dan apl boleh pakai Google yang lain. Namun, adalah dijangka bahawa kemas kini pada aplikasi akan berlaku kemudian dan akhirnya menambah gaya yang lebih rata lagi intuitif.

Google dijadualkan melancarkan Pixel Watch yang berjalan pada Wear OS 3 lewat tahun ini. Itulah sebabnya kami melihat lebih banyak apl mendapat jubin khusus mereka sendiri. Pixel 7 dan Pixel 7 Pro juga akan diperkenalkan sebagai tambahan kepada jam tangan pintar pertama syarikat itu.

Melalui: 9to5Google