Google Melancarkan Patch Keselamatan Ogos untuk Android dan Wear OS

40
Nextpit Kajian Google Pixel Fold
© nextpit

Google menyampaikan kemas kini sistem bulanannya termasuk tampung keselamatan untuk bulan Ogos 2023 untuk sistem pengendalian Android dan Wear tepat pada masanya. Perubahan ketara terutamanya termasuk pembetulan pepijat untuk Google Pixel Fold dan Google Pixel Tablet. Anda boleh mengetahui dengan pasti perkara yang telah ditetapkan di sini dalam artikel ini daripada editor nextpit anda:

  • Jangan ketinggalan sekarang: Tablet Android terbaik (termasuk Tablet Google)

Google mengedarkan buletin keselamatan Ogos untuk Android dan Wear OS

Sama seperti jam pada pagi Isnin pertama setiap bulan, Google menerbitkan tampung Ogos 2023 yang mengandungi buletin keselamatan pada masa yang sama dan membetulkan beberapa kelemahan yang berkaitan.

Untuk Google Pixel Watch (semakan), terdapat sejumlah lapan kelemahan serius untuk Wear OS 3.5 yang perlu ditutup. Antara lain, ini melibatkan kelemahan akses, yang sebelum ini membenarkan pelaksanaan kod jauh dalam komponen sistem anda tanpa kebenaran tambahan.

Pembetulan pepijat untuk Google Pixel Fold dan Tablet

Tampalan Android Ogos untuk telefon pintar dan Tablet Pixel malah melangkah lebih jauh: Sebagai tambahan kepada penutupan biasa kelemahan daripada Google Pixel 4a dan seterusnya, pepijat dalam Google Pixel Fold disemak beberapa minggu lalu oleh nextpit dan Google Pixel Tablet telah dihapuskan, antara lain. Konflik bahawa imej latar belakang langsung tertentu dipaparkan secara tidak betul harus diselesaikan selepas kemas kini.

Begitu juga, masalah skrin kunci Telefon Pixel boleh lipat pertama telah dinafikan. Perkara yang sama berlaku untuk isu yang jarang dilaporkan dengan input carian pada skrin utama. Keadaan malang skrin LCD 11-inci yang berkelip dalam mod hab hanya menjejaskan Tablet Google Pixel (semakan) dan juga harus menjadi perkara yang sudah berlalu selepas memasang kemas kini.

Seseorang sedang bermain permainan pada Tablet Google Pixel menggunakan pengawal Xbox yang disambungkan.

Dengan dok pengecasannya, Google Pixel Tablet ialah platform permainan yang ideal untuk permainan yang murah. / © nextpit

Seperti semua kemas kini OTA (Over the Air) sebelah pelayan, ini diedarkan dalam gelombang. Untuk melihat sama ada rantau anda telah diambil kira, anda boleh mencari submenu kemas kini sistem dalam apl Tetapan di bawah submenu Sistem, yang memberikan anda pilihan untuk kemas kini Sistem dan kemudian Semak kemas kini.

Jadi, siapa antara anda yang memiliki peranti Google Pixel? Adakah anda sudah menerima kemas kini? Jangan ragu untuk menyiarkan penemuan awal anda dalam ulasan dan mari kita mengadakan perbincangan hangat.

Sumber:
Android