Google Menambah Kamera Lebih Pantas, Kemasukan Kereta Tanpa Kunci dan Dwi eSIM pada Piksel

123
Paparan Perbandingan NextPit Google Pixel 7 lwn 7 Pro
© NextPit

Google secara rasminya telah mula melancarkan kemas kini perisian Pixel Feature Drop suku tahunan seterusnya untuk peranti Pixel yang serasi selepas lebih seminggu kelewatan daripada tetingkap masa keluaran yang sepatutnya. Ciri-ciri baru nampaknya selaras dengan changelog yang bocor. Ketahui perkara baharu dengan kemas kini ini.

Berbanding dengan Penurunan Ciri Piksel Disember, entri Mac mempunyai penambahan yang lebih sedikit. Namun begitu, gergasi carian itu telah dapat menambah set perubahan dan ciri yang ketara untuk telefon pintar Pixel.

  • Apple HomePod: Cara menggunakan dan menyediakan penderia suhu dan kelembapan.

Mod malam yang lebih baik, siap sedia dwi eSIM dan kunci kereta digital pada Pixel 6 dan Pixel 7

Didayakan melalui keupayaan pembelajaran mesin set cip Tensor Google Pixel 6 dan Pixel 6 Pro, Google sedang menambah baik kamera Penglihatan Malam pada kedua-dua penembak. Mod yang dipertingkatkan mula-mula muncul dengan duo Pixel 7 yang kami semak, tetapi kini ia boleh digunakan untuk perdana yang lebih lama juga. Menurut Google, ini akan mengurangkan masa pendedahan dengan ketara apabila merakam dalam mod yang disebutkan di atas.

Ciri Penurunan Ciri Google March Pixel

Ciri Penurunan Ciri Google March Pixel / © Google

Untuk pengguna Pixel 7 dan Pixel 7 Pro, dwi profil eSIM kini boleh berfungsi pada masa yang sama. Ini boleh diakses melalui bahagian Siap Sedia Dwi SIM daripada tetapan rangkaian. Lebih penting lagi, ia memerlukan pembawa atau rangkaian yang serasi sebelum menggunakan mod dwi eSIM. Di India, sambungan 5G kini berfungsi untuk Pixel 6a dan Pixel 7.

Google menggunakan sambungan UWB atau jalur ultra lebar untuk kemasukan kereta tanpa kunci pada Pixel 6 (Pro) dan Pixel 7 (Pro). Pada masa ini, hanya kereta BMW terpilih yang dikeluarkan pada 2022 atau lebih baru menyokong kunci kereta digital Pixel. Google tidak mendedahkan ketersediaan kemasukan kereta tanpa kunci untuk jenama dan model kereta lain.

Lebih banyak ciri Pixel Drop tiba pada telefon pintar yang lebih lama

Bagi Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 4 dan Pixel 4a, ini akan menerima kedua-dua ciri Direct My Call dan Hold For Me. Walau bagaimanapun, yang terakhir ini hanya tersedia di AS, Australia dan Kanada. Google merancang untuk menambah Jepun dalam beberapa minggu akan datang.

Pemadam Ajaib Google mengalir ke telefon bimbit ini juga. Tidak seperti bukan Pixel dan iPhone yang masih memerlukan langganan Google One yang aktif untuk menggunakan alat pengalih keluar pengebom foto, ini akan datang secara asli dan terbina dalam apl Foto.

Cara menggunakan Pemadam Ajaib Google pada Android atau iPhone

Cara menggunakan Pemadam Ajaib Google pada Android atau iPhone. / © Google; Edit oleh NextPit

Sementara itu, Google sedang pramuat apl Health Connect dan Pemasa Rentas Peranti dalam skrin kunci Glance dalam kemas kini ini. Semua model Pixel yang disenaraikan akan mendapat manfaat daripada penambahan ini.

Jika anda mempunyai peranti Pixel yang serasi, anda akan melihat pemberitahuan tentang pemasangan Pixel Feature Drop pada Mac ini. Jika tidak, anda boleh pergi ke Tetapan > Kemas Kini Perisian dan memuat turun dan memasang perisian tegar secara manual jika ia sudah tersedia. Mana antara kemas kini baharu ini yang anda rasa paling berguna untuk anda?

Sumber:
Google