Google menambah widget alat kawalan jauh TV terus pada skrin utama Android anda

90
Widget jauh Google Android TV
© Google

Google telah sibuk merombak tawaran “Google TV” yang berbeza kerana ia beralih daripada penjenamaan Android TV dan Play. Pada kemas kini aplikasi Google TV terbarunya, gergasi carian didapati mengembangkan kebolehan alat kawalan jauh dan pintasan ke skrin utama Android untuk akses yang lebih pantas.

Seperti yang dilihat oleh 9to5Google, versi apl Android hanya menyediakan pratonton untuk sokongan widget skrin utama yang akan datang dan bukannya mempunyai keupayaan penuh. Pengguna yang menjalankan aplikasi terbaharu pada Google Pixel 7 (Pro) masih boleh menambah widget, walaupun ini masih tidak berfungsi sepenuhnya sehingga versi muktamad tiba.

  • Cara menonton Google TV menggunakan pembantu Android anda dan membuang alat kawalan jauh

Seperti widget lain, widget Google TV mempunyai fungsi yang boleh diubah saiz dan tersedia dalam saiz 4×5 dan 4×1. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa Google boleh menggunakan saiz yang lebih luas untuk memberikan cadangan kandungan selain daripada menyemat alat kawalan jauh pada skrin utama anda. Sementara itu, pilihan yang lebih kecil boleh memudahkan pintasan carian TV.

“Google TV” yang lain boleh mendapatkan alat kawalan jauh pengecasan sendiri

Baru tahun lepas, perkhidmatan penstriman Google TV telah dilancarkan di lebih 100 negara untuk menggantikan Filem & TV Google Play. Ia juga menambah ciri kawalan jauh pada versi iOS aplikasi. Di kem “Google TV” yang lain, TV pintar yang berjalan pada sistem pengendalian Google TV (sebelum ini hanya Android TV) menerima peningkatan dalam mengurus pengesyoran dan senarai main untuk profil kanak-kanak dan dewasa.

Di luar pengalaman perisian, alat kawalan jauh Google TV kendiri dengan pengecasan sendiri atau panel solar terbina dalam boleh dijalankan selepas prototaip telah dibentangkan di CES 2023. Bergantung pada pembuat TV, kita mungkin dapat melihat jenis alat kawalan jauh ini tiba tahun ini .

Ekosistem rumah pintar atau TV manakah yang anda gunakan di rumah? Adakah ia mempunyai ciri kawalan jauh juga? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: 9to5Google