Google menggoda ‘dok pengecasan’ yang menjadikan Tablet Pixel menjadi paparan pintar

111
Pendirian pintar dok pengecasan Tablet Google Pixel
© Google

Google terus mengekalkan tablet Pixel pertamanya yang sebahagiannya tertutup walaupun menggodanya pada bulan Mei. Hanya diumumkan pada acara ‘Made by Google’ ialah Pixel 7 dan Pixel Watch. Walau bagaimanapun, gergasi carian itu cukup bermurah hati untuk mendedahkan binaan dan dok pembesar suara yang mengecas Tablet Pixelnya.

TL;DR

  • Google seterusnya menggoda Tablet Pixel pada acara Pixel 7nya.
  • Syarikat itu mengesahkan dok pembesar suara pengecasan untuk tablet itu.
  • Tablet Pixel dilengkapi dengan pemproses Tensor G2 yang terdapat pada Pixel 7.

Beberapa khabar angin telah melambai bahawa Tablet Pixel akan datang dengan dok pengecasan wayarles yang boleh mengubahnya menjadi paparan pintar seperti Nest Hub Max, dan kini Google mengesahkannya semasa acara itu. Dok juga akan menyertakan pembesar suara yang akan mengetik Google Assistant untuk arahan rumah pintar apabila tablet didok. Ia tidak dinyatakan sama ada dok akan menjadi pilihan atau digabungkan dengan tablet di luar kotak.

  • Baca juga: Amazon memperkenalkan e-pembaca Kindle Scribe dengan stylus

Reka bentuk dan pemproses Google Pixel Tablet

Sebagai tambahan kepada dok, Google juga mendedahkan bahawa tablet itu mengikuti binaan premium duo Pixel 7. Google mengatakan bahawa Tablet Pixel diperbuat daripada sarung aluminium kitar semula yang dibalut dengan kemasan seramik nano. Sudut tablet dibulatkan bersama-sama dengan bezel sederhana. Ia akan ditawarkan dalam warna hitam dan putih.

BERKAITAN

  • Semakan awal Google Pixel 7 Pro
  • Google Pixel 7 hands-on
  • Tera pertama Google Pixel Watch
Warna Tablet Google Pixel

Google Pixel Tablet akan menampilkan binaan aluminium dan kemasan seramik nano / © Google / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Berkenaan paparan, Google tidak mendedahkan saiz dan jenis paparan sebenar. Tetapi dijangkakan bahawa input pen disokong. Menambah pada persediaan ialah kamera swafoto tunggal dan kakap utama di bahagian belakang. Papak Pixel pertama Google dilengkapi dengan cipset Tensor G2 tersuai syarikat, yang terdapat pada Pixel 7 dan Pixel 7 Pro terbaharu.

Bilakah Google melancarkan Tablet Pixel

Harga Pixel Tablet masih tidak didedahkan. Tetapi ia bertujuan untuk menjadi tablet premium. Google boleh melancarkan papak berjenama Pixel pertamanya pada awal tahun depan. Menjangkakannya bersama Pixel 7a yang dijadualkan pada Ogos 2023 adalah sesuatu yang sukar memandangkan peranti itu sudah digoda.

Dengan Google meletakkan tabletnya yang akan datang sebagai alternatif paparan/pembesar suara rumah pintar, adakah anda fikir nama besar lain seperti Apple dan Amazon juga boleh memperkenalkan tablet dengan fungsi yang sama? Bahagian komen kami terbuka, kami sedang mendengar.