Google mungkin melancarkan Pixel 7a lebih awal daripada yang dijadualkan

112
Ujian Kamera Google Pixel 7 NextPit
© NextPit

Google baru-baru ini telah melancarkan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro, tetapi kebocoran baru menunjukkan bahawa gergasi carian itu juga mungkin berada di landasan untuk menyegarkan Pixel 6a tidak lama lagi. Halaman minat baharu di Amazon sudah pun meminta pengguna mendaftar untuk pengumuman Pixel 7a. Bagaimanapun, ia masih belum mendedahkan tarikh tayangan sebenar.

TL;DR

  • Amazon telah membocorkan Google Pixel 7a.
  • Pixel 7a Google boleh disertakan dengan varian 5G.
  • Harga dan tarikh keluaran Pixel 7a belum ditentukan lagi.

Beberapa tangkapan skrin daripada aplikasi mudah alih Amazon menunjukkan bahawa gergasi runcit itu telah menyediakan jemputan untuk Pixel 7a akan datang telah dikongsi dengan GSMArena. Pada masa yang sama, ia juga menyebut “Keluarga Pixel 7a”, yang bermaksud bahawa Google boleh mendedahkan berbilang peranti. Tetapi kemungkinan peranti lain adalah varian storan dan bukannya model tambahan atau mini.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar permainan terbaik pada tahun 2022

Di sebalik kewujudan Pixel 7a, terdapat khabar angin sebelum ini bahawa Pixel jarak pertengahan akan dilancarkan lebih awal daripada yang dijadualkan. Mengenai tarikh sebenar, ia tidak didedahkan. Sekali lagi, kami mengandaikan bahawa ia akan berlaku pada awal 2023 dan bukannya pada bulan Ogos.

Google Pixel 7a

Halaman minat Amazon untuk Keluarga Pixel 7a / © GSMArena

Spesifikasi dan harga Pixel 7a

Pixel 7a dijangka mengambil kebanyakan spesifikasi perkakasan siri Pixel 7 dengan beberapa bahagian yang diturunkan untuk dipadankan dengan tanda harga yang lebih rendah. Ia akan mendapat manfaat daripada cipset Tensor G2 terkini bersama modul kamera step-down. Paparan akhirnya boleh dinaik taraf kepada 90Hz memandangkan Pixel 6a menjadi pusat pertikaian kerana kehilangan ciri sedemikian.

Mengenai harga, Pixel 6a diperkenalkan pada harga runcit $449. Sejak itu ia telah banyak mendapat diskaun, dan Google nampaknya tidak merancang untuk menawarkannya kembali pada harga asalnya. Begitu juga, adalah selamat untuk mengatakan Pixel 7a boleh tiba dengan tanda harga yang sama.

Adakah anda fikir paparan yang lebih pantas akan menjadikan Google Pixel 7a peningkatan yang layak kepada Pixel 6a? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: GSMArena