Google mungkin menawarkan pemproses peringkat perdana dengan Pixel 8 (Pro) selepas semua

101
NextPit Google Pixel 7 Pro
© NextPit

Tensor G2 menguasakan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro. Walaupun cip itu dilengkapi dengan persediaan yang baik, pemproses yang dibina di atasnya adalah ketinggalan dalam prestasi berbanding tawaran semasa daripada Qualcomm dan MediaTek. Google mungkin cuba mengurangkan masalah itu dengan Pixel 8 (Pro) tahun depan dengan menawarkan pemproses peringkat perdana.

TL;DR

  • Dua peranti Pixel yang tidak diketahui telah bocor.
  • Peranti mungkin berakhir sebagai Pixel 8 dan Pixel 8 Pro.
  • Kedua-duanya dikatakan dikuasakan oleh Tensor G3 berdasarkan cip Exynos 2300 Samsung.

Kedai Jerman yang boleh dipercayai WinFuture telah membocorkan dua peranti Pixel yang tidak diketahui dengan nama kod “Shiba” dan “Husky”. Mereka tidak mengesahkan sama ada kedua-duanya sememangnya Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, masing-masing. Tetapi mereka menyatakan bahawa peranti Pixel ini akan dikuasakan oleh cip yang menggunakan nama kod “Zuma” dan 12 GB RAM untuk kedua-duanya.

  • Jangan ketinggalan: Telefon permainan terbaik pada tahun 2022

Tambahan pula, Exynos 2300 yang tidak diumumkan oleh Samsung mungkin berakhir sebagai titik permulaan untuk Tensor G3 memandangkan perkongsian sekarang yang telah dibuatnya dengan gergasi pencarian itu sejak Tensor gen pertama. Begitu juga, Google dijangka mengekalkan beberapa penalaan dalaman seperti keupayaan AI dan pembelajaran mesin.

Google Pixel 7 lwn Pixel 7 Pro Design

Google Pixel 7 lwn. Pixel 7 Pro Design / © NextPit

Samsung Exynos 2300 sedang berlaku

Penyebutan Exynos 2300 juga mungkin mengejutkan sesetengah pakar kerana ada spekulasi bahawa Samsung akan menggunakan Snapdragon 8 Gen 2 pada siri Galaxy S23. Ini menambah kemungkinan bahawa firma Korea Selatan itu tidak sepenuhnya meninggalkan SoC perdana tersuainya.

Mengenai butiran perkakasan, “Shiba” mempunyai resolusi paparan yang lebih rendah iaitu 2268×1080 piksel. Telefon bimbit yang lain, “Husky”, mempunyai resolusi yang lebih tinggi iaitu 2822×1344 piksel, yang bermaksud bahawa ini akan menjadi varian yang lebih besar. Ia juga ketara bahawa kedua-dua paparan lebih pendek sedikit berbanding model vanila dan pro Pixel 7.

Pixel 8 (Pro) tidak akan siap pada penghujung tahun 2023, oleh itu, lebih banyak maklumat menarik mengenai barisan itu mungkin muncul di sepanjang perjalanan. Apakah ciri Pixel yang paling anda nantikan? Biar kami mendengar pendapat anda.

Sumber:
WinFuture