Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro menjadi lebih murah kerana kurang memori

36
Semakan Ujian NextPit Google Pixel 7a
© nextpit

Selain daripada siri Apple iPhone 15, telefon Google Pixel terbaharu juga akan diumumkan. Yang mengejutkan semua orang, cerapan eksklusif tentang data peruncit telah mendedahkan bukan sahaja warna, tetapi juga pilihan storan yang tersedia untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Nampaknya Google menggemari konfigurasi storan yang lebih kecil supaya ia juga boleh menawarkan titik masuk yang lebih berpatutan.

  • Jangan ketinggalan ini: Telefon pintar terbaik pada tahun 2023 (termasuk Google Pixel 7 Pro)

Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro akan tiba pada bulan Oktober

Bukan rahsia sama sekali bahawa Google akan memperkenalkan telefon Pixel generasi seterusnya pada Oktober ini. Dalam erti kata lain, ini akan berlaku serta-merta selepas Apple membuka tirai pada iPhone 15 dan variannya kepada umum pada 12 September, menjadikannya tersedia untuk pembelian tidak lama kemudian.

Walaupun Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro tidak akan dijual dalam julat iPhone Apple setakat ini, harga runcit akan menyaksikan peningkatan yang ketara, menurut khabar angin terkini.

Google Pixel 8 Pro dikhabarkan memaparkan

Adakah Google Pixel 8 Pro kelihatan seperti ini? Steve Hemmerstoffer berkata “Ya!” / © OnLeaks

Walau bagaimanapun, penawar yang terkenal Roland Quandt, yang dianggap sangat dipercayai, mempunyai sesuatu untuk mengatasi perkara ini. Menurut sumbernya, syarikat Mountain View akan “melembutkan” harga pada tahap tertentu, kerana harga peringkat permulaan akan dikekalkan rendah oleh konfigurasi memori yang lebih kecil.

Maklumat itu datang daripada senarai peruncit dalaman, yang telah terbukti 100 peratus betul apabila ia datang kepada Google Pixel 7 (semakan) dan Google Pixel 7 Pro (semakan).

Walaupun pembocor itu tidak mendapat sebarang maklumat tentang julat harga sebenar, dia mendapat maklumat tentang pilihan dan warna storan. Oleh itu, Google Pixel 8 akan muncul dengan pilihan memori dalaman 128 GB dan 256 GB. Google Pixel 8 Pro, sebaliknya, juga akan dikeluarkan dengan memori dalaman 128 GB untuk model paling berpatutan.

Melangkah ke hadapan, model teratas akan tersedia dengan memori dalaman 512 GB. Apabila anda mempertimbangkan bagaimana Google tidak akan menyokong pengembangan storan pilihan melalui kad microSD atas sebab kelajuan dan Apple mungkin menawarkan model 2 TB untuk perdana mereka, ini masih agak terhad, bukan?

Jangkakan warna ini tersedia untuk Pixel pada 2023/2024

Dari segi warna yang tersedia, pemeriksaan dokumen peruncit untuk Google Pixel 8 mendedahkan warna “Licorice”, “Peony” dan “Haze”. Google Pixel 8 Pro, sebaliknya, mungkin akan tiba dalam warna “Licorice,” “Porcelain” dan “Sky” pada Oktober ini.

Jika anda tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan nama tersebut, kami mungkin boleh membantu anda dengan terjemahan: Licorice (hitam), Peony (merah jambu), Bunga Jerebu (hijau muda), Porcelain (putih) dan Sky (biru muda).

Siapa di antara anda yang telah menjadi peminat Pixel sebenar? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan jika anda menyesali keputusan anda, atau anda masih percaya dengan perkakasan Google.

Sumber:
WinFuture