Google Pixel 8 dan Pixel Watch 2 akan debut pada 5 Oktober

35
NextPit Google Pixel 7a lwn Pixel 7 lwn Pixel 7 Pro Camera
© nextpit

Berikutan pengumuman ucaptama iPhone Apple, Google mengikutinya dengan mengumumkan acara Pixel yang akan diadakan pada 5 Oktober. Dijangka secara meluas siri Google Pixel 8 akan diumumkan secara rasmi bersama Google Pixel Watch 2.

Sama seperti acara Made by Google tahun lepas, acara yang akan datang juga akan berbentuk fizikal dan akan dihoskan di New York City. Simpan tarikh ini kerana semua orang menantikannya bermula pada pukul 10 pagi waktu tempatan.

  • Baca juga: Ulasan boleh lipat Google Pixel Fold

Apakah yang akan dilancarkan di Made by Google pada 5 Oktober?

Tiada peranti Pixel khusus yang disebut oleh Google dalam maklumat yang dihantar kepada akhbar. Sebaliknya, ia menyebut akan ada penambahan pada keseluruhan rangkaian Google Pixel, menunjukkan bahawa selain daripada telefon pintar Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, Pixel Watch 2 kemungkinan besar juga boleh debut.

Selaras dengan acara itu, satu siri kebocoran Pixel 8 turut muncul. Pertama, Google Store secara tidak sengaja mendedahkan bahagian belakang Pixel 8 Pro yang didakwa, mengesahkan ia akan mempunyai pulau kamera yang direka bentuk semula yang menempatkan modul tiga kamera. Termometer baharu juga dilihat terletak di bawah denyar LED.

Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro dikesan dari kedai Google. / © Google

Spesifikasi lain Pixel 8 termasuk panel paparan baharu pada dua model dan set cip Tensor G3. Di samping itu, penderia 50 MP utama baharu dan UI kamera yang dirombak juga dijangkakan untuk kedua-dua peranti Pixel, walaupun Pro boleh memanfaatkan snapper ultra lebar yang dikemas kini serupa dengan Pixel 7a yang disemak oleh Camila.

Walaupun terdapat peningkatan dan perubahan perkakasan ini, terdapat bisikan bahawa Google akan mengekalkan harga Pixel 8 dengan menawarkan pilihan storan asas 128 GB. Sebagai rujukan, Pixel 7 dan Pixel 7 Pro kini dijual pada harga $599 dan $899, masing-masing.

FCC mendedahkan ciri ketersambungan Google Pixel 8 (Pro) dan Pixel Watch 2

Tambahan pula, penyenaraian FCC yang berasingan mengesahkan pelancaran duo Pixel 8 yang tidak lama lagi. Pensijilan baharu mencadangkan telefon perdana Android ini akan menggunakan susunan sambungan biasa, seperti jalur ultra lebar, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 dan 5G dalam jalur mmWave dan sub-6.

Begitu juga, penyenaraian FCC untuk Pixel Watch 2 telah dikesan lebih awal. Ia menerangkan bagaimana jam tangan pintar yang akan datang akan ditawarkan dalam varian Wi-Fi dan LTE. Walau bagaimanapun, apa yang menarik ialah jalur mesh dan logam nipis baharu yang mungkin diperkenalkan oleh Google bersama-sama dengan peranti boleh pakai baharu.

Tambahan pula, Pixel Watch 2 dikatakan mempunyai binaan yang lebih ringan dengan menggabungkan casis aluminium dan bukannya keluli tahan karat. Pemproses Snapdragon W5 yang lebih pantas dan cekap juga dijangka akan menggantikan Snapdragon 4100 SoC yang bertarikh. Silikon seharusnya memberikan jam tangan itu peningkatan hayat bateri yang sangat diperlukan. Akhir sekali, ia mungkin menambah penjejakan lokasi masa nyata melalui rangkaian Cari Peranti Saya daripada Google.

Selain Pixel 8 dan Pixel Watch 2, apakah lagi yang anda nantikan dalam acara Google? Jangan ragu untuk memukul kami dengan jawapan anda dalam ulasan.