Google Pixel 8 Pro Menghantar Penderia dan Reka Bentuk Kamera Baharu dalam Gambar yang Didakwa

54
NextPit Kamera Perbandingan Google Pixel 7 lwn 7 Pro
© NextPit

Google telah menggunakan skrin melengkung dalam telefon Pixelnya selama bertahun-tahun sekarang, tetapi mereka akhirnya mengurangkannya pada Pixel 7. Satu set gambar yang dijana komputer bagi Pixel 8 Pro mendedahkan bahawa gergasi carian itu boleh menawarkan panel yang lebih rata.

Siri Google Pixel 8 dijangka tidak akan diumumkan sehingga Oktober, tetapi rendering yang dikatakan model Pro sudah pun mempamerkan World Wide Web (melalui OnLeaks). Sekiranya kebocoran ini dipercayai, telefon bimbit premium yang akan datang akan mempunyai perubahan sederhana tetapi penting pada bahagian luaran.

  • Jangan ketinggalan ini: Google Pixel 8 dan peta jalan Pixel Fold

Berdasarkan paparan yang bocor, Pixel 8 Pro mempunyai panel melengkung yang kurang jelas, terutamanya pada bahagian hadapan bersama-sama dengan bezel yang lebih nipis. Untuk kaca belakang, bahagian serong lebih ketara apabila ia datang ke tepi. Pada masa yang sama, empat penjuru kelihatan lebih bulat daripada Pixel 7 semasa yang telah kami semak.

Gambar Reka Bentuk Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro Render Menunjukkan Reka Bentuk Lebih Rata. / © OnLeaks / SmartPrix

Sebaliknya, bar kamera tepi-ke-tepi tandatangan dikekalkan. Ia kini menempatkan susunan tiga kamera yang berbeza, yang tertumpu di sebelah kiri yang dilindungi oleh kanta berbentuk bujur tunggal. Apa yang lebih menarik ialah kehadiran sensor di bawah denyar LED.

Sensor kamera keempat pada Google Pixel 8 (Pro)

Ia masih tidak jelas apa yang boleh menjadi tujuan sensor belakang keempat ini. Ada kemungkinan ia akan berakhir sebagai penderia laser autofokus serupa dengan Galaxy S23 Ultra yang kami semak. Sebagai alternatif, ini juga boleh mewakili versi 3D TOF (masa penerbangan) LiDAR yang terdapat pada iPhone 14 Pro (ulasan) dan Sony Xperia 1 IV (ulasan) akan datang.

Spesifikasi dan Reka Bentuk Kamera Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro dengan penderia kamera keempat. / © OnLeaks / SmartPrix

Selebihnya tetapan biasa kekal tidak berubah dengan penggoncang kelantangan dan butang kuasa/kunci diletakkan di sebelah kanan. Sementara itu, port USB-C diapit oleh dua gril pembesar suara di bahagian bawah, yang serupa dengan pendahulunya.

Pixel 8 dan Pixel 8 Pro Google mungkin akan mula rasmi pada bulan Oktober. Pasangan ini dijangka berjalan pada OS Android 14 dan akan dikuasakan oleh cipset Tensor generasi seterusnya.

Adakah anda suka reka bentuk Google Pixel 8 Pro yang dikemas kini dan lebih rata? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: Twitter/u/OnLeaks
Sumber:
SmartPrix