Google Pixel 8 (Pro) untuk mengekalkan Slot SIM Fizikal

11
nextpit cara buka wira slot sim
© nextpit

iPhone 14 Apple (ulasan) mempelopori reka bentuk eSIM sahaja yang mengeluarkan dulang SIM fizikal, sekurang-kurangnya di AS. Dijangka lebih banyak pengeluar akan menggunakan trend ini. Baru-baru ini, dikhabarkan bahawa Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro yang akan datang mungkin akan tiba hanya dalam versi eSIM. Walau bagaimanapun, laporan baru menunjukkan bahawa Google tidak akan mengikuti pendekatan Apple.

  • Jangan terlepas: Apakah eSIM (terbenam) dan bagaimana ia berfungsi?

Menurut sumber yang dipetik oleh 9to5Google, siri Pixel 8 akan membawa eSIM serta slot SIM fizikal Pixel 7 (ulasan) dan peranti Pixel yang lebih lama. Ini menafikan penemuan terbaru yang dicadangkan oleh pembangun Mishaal Rahman berdasarkan paparan Pixel 8 terbaharu yang dikongsi oleh OnLeaks.

Google Pixel 8

Pixel 8 Google menampilkan SoC Tensor G3 dengan pemproses bukan teras. / © OnLeaks

Walau bagaimanapun, masih belum dapat dipastikan sama ada ini akan berlaku untuk model yang akan dilancarkan di AS memandangkan iPhone eSIM sahaja dijual di Amerika Syarikat dan bukan di pasaran lain pada masa ini.

Video Penglihatan Malam Baharu untuk Pixel 8 Pro

Selain daripada pilihan reka bentuk SIM, sumber yang sama menyebut bahawa Google akan memperkenalkan keupayaan rakaman video Night Sight baharu kepada apl kamera stok. Dikatakan mod itu eksklusif untuk Pixel 8 Pro dan bukan pada telefon kamera Pixel yang lebih kecil. Pada nota sedemikian, butiran ini agak membingungkan memandangkan kedua-dua penembak berkongsi perkakasan kamera yang sama selain daripada sensor telefoto.

Kebocoran sebelum ini menunjukkan bahawa Google akan memberikan apl kamera Pixel satu baik pulih UI yang besar yang akan pertama kali tersedia dalam Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Seperti yang dilihat dalam tangkapan skrin, kawalan foto dan video akan berbeza antara satu sama lain berdasarkan mod berbanding versi lama.

UI Kamera Google Pixel 8 (Pro).

UI kamera yang didakwa pada Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro berjalan pada Android 14. / © Android Authority

Google mengumumkan semalam bahawa ia menganjurkan acara Pixel pada 5 Oktober di mana Pixel 8 dan Pixel 8 Pro boleh debut. Pada masa yang sama, dipercayai Pixel Watch 2 boleh ditandakan bersama.

Adakah anda fikir ini adalah masa yang sesuai untuk lebih banyak pengeluar membuang dulang SIM fizikal pada peranti mereka? Atau adakah anda masih lebih suka mempunyai slot terbenam dan fizikal?

Melalui: 9to5Google