Google Pixel 8a Boleh Memadankan Paparan Luar Biasa Pixel 8

21
nextpit google pixel 8 belakang depan
© nextpit

Telefon pintar kelas pertengahan Google seperti Pixel 7a (ulasan) dipuji kerana mempunyai nisbah spesifikasi dan harga yang hebat. Mereka juga mempunyai pengalaman perisian yang setanding dengan Pixel 8 yang lebih mahal. Pada I/O 2024 pada 15 Mei, Google dijangka akan mengumumkan Pixel 8a. Laporan baharu mendakwa bahawa ia akan memaparkan paparan yang dinaik taraf yang akan setanding dengan telefon bimbit perdana sedia ada.

Google Pixel 8a sedang merapatkan jurang antaranya dan Pixel 8

Berdasarkan maklumat yang diperoleh oleh Android Authority yang datang daripada sumber dalam Google, Pixel 8a yang akan datang menampilkan skrin OLED yang lebih cerah dan lebih pantas berbanding Pixel 7a. Panel paparan dikatakan mempunyai kecerahan puncak pada 1,400 nits dan kadar penyegaran 120 Hz, yang kedua-duanya merupakan lonjakan besar daripada 1,000 nits dan 90 Hz paparan pada Pixel mid-ranger semasa, masing-masing.

Telah dijelaskan bahawa Google mengekalkan estet dan resolusi skrin 6.1 inci yang sama tetapi panel baharu pada Pixel 8a akan mendapat sudut bulat yang sama dengan Pixel 8 (ulasan). Selepas itu, reka bentuk boleh menunjukkan bahawa bentuk Pixel 8a akan lebih bulat kali ini. Ini nampaknya disokong oleh foto langsung yang bocor dan pemaparan pihak ketiga yang mendedahkan cerun yang lebih luas di sudut luar.

Paparan Google Pixel 8a

Google Pixel 8a render / © On Leaks/Smart Prix

Di tempat lain, Pixel 8a dikatakan menyimpan kamera pendahulunya. Menurut outlet itu, modul pengimejan akan terdiri daripada penembak utama 64 MP yang biasa dipasangkan dengan 13 MP ultralebar dan kamera 13 MP menghadap hadapan. Ini bukanlah satu kejutan besar memandangkan Pixel 7a telah membawakan kamera utama baharu. Oleh itu, penderia baharu mungkin dikhaskan untuk Pixel 9a tahun depan.

Apa yang dijamin sudah ada di meja ialah Tensor G3 SoC menggantikan Tensor G2. Set cip harus mendayakan ciri AI generatif pada Pixel 8a yang pertama kali ditambahkan pada Pixel 8 dan Pixel 8 Pro (semakan). Walaupun tidak diketahui sama ada akan ada sel bateri yang lebih besar, ia dilihat bahawa Google memberikan Pixel 8a rangsangan pengecasan daripada 18 watt kepada 27 watt.

Harga dan tarikh keluaran Google Pixel 8a

Tambahan pula, Google Pixel 8a telah dispekulasi kos lebih tinggi daripada Pixel 7a, jadi mungkin perubahan perkakasan yang dirancang ini akan munasabah untuk kenaikan harga yang akan datang.

Gergasi carian internet itu belum mengesahkan atau mengusik telefon bimbit itu lagi, tetapi dengan irama biasa, kami boleh menjangkakan ia akan diumumkan pada persidangan pembangun Android seterusnya pada 15 Mei. Sementara itu, penghantaran sebenar mungkin hanya bermula pada bulan Jun.

Adakah anda fikir Pixel 8a akan menjadi pembelian yang layak dengan ciri dan spesifikasi ini? Bagaimanakah anda mahu menukar atau menambah baiknya melalui Pixel 7a? Mari bincangkan cadangan anda.