Google Pixel Buds Pro mungkin akan mendapat keupayaan pengesanan kepala tidak lama lagi

87
Semakan NextPit Google Pixel Buds Pro
© NextPit

Pixel Buds Pro Google dihantar dengan audio spatial bersama dengan penjejakan kepala sebagai fungsi bersepadu. Walau bagaimanapun, ciri itu belum didayakan sejak sepasang fon telinga itu dilancarkan tahun lepas. Petunjuk baharu memberikan petunjuk bahawa pengguna tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mendayakan pengesanan kepala.

Mempunyai fungsi audio spatial pada fon kepala yang membatalkan hingar membolehkan mendengar bunyi sekeliling atau 3D melalui telefon pintar yang serasi dan kandungan yang berkaitan. Sebaliknya, pengesanan kepala dinamik atau hanya dikenali sebagai pengesanan kepala menjadikan bunyi spatial lebih mengasyikkan dengan mengesan orientasi kepala pengguna. Seterusnya, perubahan dalam pergerakan ini dicerminkan untuk memberikan pengalaman teater kehidupan sebenar.

  • Jangan ketinggalan: Fon kepala Bluetooth terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Sebagai contoh, apabila anda mengalihkan kepala anda ke kiri, anda akan merasakan bahawa anda tidak menghadap pentas atau sumber audio. Begitu juga, ini berfungsi dalam cara 360 darjah atau mana-mana arah atau kedudukan kedudukan semasa kepala anda.

Cara mendayakan atau melumpuhkan audio spatial dan penjejakan kepala pada apl Pixel Buds

Seperti yang dilihat oleh 9to5Google, apl Pixel Buds terbaharu kini menunjukkan tetapan tambahan untuk Audio Spatial di bawah Butiran Peranti. Di dalam halaman terdapat contoh klip video yang boleh membantu pengguna membezakan audio spatial daripada bunyi stereo biasa. Apa yang mengejutkan ialah togol baharu untuk Penjejakan Kepala kini boleh didapati di bawah suis Audio Ruang.

Tetapan Audio Spatial dan Penjejakan Kepala baharu Google

Audio spatial Pixel Buds Pro dan apl penjejakan kepala Google / © 9to5Google

Jelas sekali, menghidupkan togol tidak akan menghasilkan perubahan kepada Pixel Buds Pro (semakan) memandangkan perisian fon telinga perlu dikemas kini juga. Malangnya, Google belum lagi mendedahkan tetingkap pelancaran yang tepat untuk perisian tegar yang akan datang. Memandangkan ciri itu sudah tersedia dalam apl, kami mungkin melihat kemas kini tiba pada Pixel Buds Pro dalam beberapa minggu akan datang.

Adakah anda sentiasa menggunakan audio spatial atau penjejakan kepala semasa mendengar dengan fon kepala anda atau adakah anda lebih suka bunyi stereo? Biar kami mendengar fikiran anda.

Melalui: 9to5Google