Google Pixel Buds Pro Tidak lama lagi akan Mendapat Panggilan yang Jelas dan Audio yang Diperbaiki

44
Ujian NextPit Google Pixel Buds Pro
© NextPit

Sama seperti pada telefon pintarnya, Google tidak lama lagi akan melancarkan sekumpulan ciri baharu kepada tunas dalam telinga Pixel Buds Pro. Kemas kini perisian dijangka memperkenalkan ciri Clear Calling pada fon telinga, bersama-sama dengan pelarasan untuk meningkatkan kualiti panggilan suara.

Berita itu datang daripada 9to5Google yang menyenaraikan ciri Panggilan Jelas telefon Pixel yang datang ke fon telinga utama. Sama seperti bagaimana ia berfungsi pada telefon pintarciri ini menjanjikan untuk meningkatkan kualiti suara orang lain sambil mengurangkan gangguan hingar latar belakang.

9to5Google tidak menghuraikan sama ada ciri itu akan berfungsi hanya pada panggilan pembawa atau akan turut tersedia pada panggilan dalam talian—cth WhatsApp, Skype, Teams, Zoom, dsb—atau jika ciri tersebut hanya berfungsi dengan telefon pintar tertentu.

Tawaran Google Pixel Buds Pro harga murah Black Friday

Google Pixel Buds Pro terus mendapat ciri baharu sejak dikeluarkan. / © NextPit

Satu lagi ciri yang akan tiba pada Pixel Buds Pro tidak lama lagi ialah Super Wide Band Speech Connection, peningkatan pada codec Bluetooth standard, pilihan memanjangkan julat frekuensi yang ditangkap pada mikrofon dan harus “meningkatkan jangkaan pelanggan akhir tentang kualiti pertuturan yang dirasakan”, menurut konsortium Bluetooth.

Menurut 9to5Google, ciri baharu itu sepatutnya dilancarkan “dalam beberapa bulan akan datang”, tanpa tarikh keluaran yang jelas buat masa ini.

Apakah pendapat anda tentang kemas kini berterusan Google dan penambahan ciri pada produknya? Pernahkah anda membuat keputusan membeli-belah berdasarkan perspektif mendapatkan ciri baharu? Atau adakah anda melihatnya sebagai “bonus tambahan”? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah!

Sumber:
9to5Google