Google Pixel Watch 2 Boleh Menambah Kelajuan Pengecasan USB yang Lebih Pantas

52
NextPit Google Pixel Watch Side
© nextpit

Google mengesahkan bahawa ia akan melancarkan Pixel Watch 2 bersama Pixel 8 pada 4 Oktober. Kebanyakan reka bentuk jam tangan pintar itu turut didedahkan melalui beberapa siri penggoda dalam bentuk gambar dan video. Dan menjelang acara itu, kami sedang mempelajari lebih banyak butiran tentang ciri pengecasan Pixel Watch 2 dan pilihan warna.

  • Baca juga: 10 Cara Terbaik tentang cara memanjangkan hayat bateri Samsung Galaxy Watch

Google Pixel Watch yang asal (ulasan) dilengkapi dengan kadar pengecasan 5 watt menggunakan kepingan pengecasan proprietarinya. Ini meningkatkan jam tangan daripada 0 hingga 100 peratus dalam 80 minit seperti yang diiklankan oleh gergasi carian internet. Walaupun ini sederhana berbanding dengan jam tangan pintar Android mewah lain seperti Galaxy Watch 6 (ulasan), Google boleh meningkatkan lagi kelajuan pengecasan ini pada Pixel Watch 2.

Mengecas pantas pada Google Pixel Watch 2 tetapi tiada pengecasan wayarles?

Menurut maklumat pemasaran yang diperolehi oleh Droid-Life, Google sedang menggabungkan kabel USB-C untuk keping pengecasan yang dilabelkan dengan “fast charging” dengan Pixel Watch 2. Ini berkemungkinan bermakna jam tangan pintar itu menyokong kelajuan pengecasan yang lebih baik memandangkan Penyambung Pixel Watch tidak mempunyai label yang serupa.

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch tidak mempunyai sokongan pengecasan wayarles Qi. Ia hanya boleh dicas menggunakan stesen pengecas tersuai. / © nextpit

Walau bagaimanapun, ia tidak dinyatakan tentang berapa pantas Pixel Watch 2 akan mengisi semula baterinya berbanding pendahulunya atau berapakah penarafan watt tertentu yang akan berlaku. Mungkin, kita mungkin akhirnya melihatnya pada 10 watt yang serupa dengan jam tangan pintar terbaru Samsung, yang cukup besar.

Tidak ada petunjuk sama ada Google memasukkan pengecasan tanpa wayar dengan jam tangan yang akan datang. Tanpa keupayaan ini, Pixel Watch 2 hanya akan bergantung pada pengecas tersuainya dan tidak akan serasi dengan pelbagai pad pengecasan wayarles atau pengecasan wayarles terbalik dengan telefon pintar.

Pilihan warna dan ciri utama Google Pixel Watch 2

Sumber yang sama memberitahu bahawa Google akan melancarkan Pixel Watch 2 dalam tiga warna kotak jam tangan: hitam, emas dan perak. Walau bagaimanapun, Google dipercayai akan memperkenalkan warna jalur jam tangan pintar baharu yang dipanggil “Bay”, yang mungkin mempunyai warna yang lebih hampir kepada biru serupa dengan sarung Pixel Tablet (ulasan).

Berdasarkan khabar angin sebelum ini, Pixel Watch 2 dikuasakan oleh cipset Snapdragon W5. Silikon baharu itu dijangka meningkatkan prestasi pemproses dan grafik jam tangan sambil memanjangkan hayat bateri. Ia juga dikatakan sambungan UWB (ultra-lebar) ditambah kepada yang boleh dipakai untuk penjejakan masa nyata melalui rangkaian Cari Saya Google.

Adakah anda berhasrat untuk membeli Google Pixel Watch 2 sebaik sahaja ia tersedia? Apakah ciri lain yang ingin anda lihat atau Google harus ditambah kepadanya? Kami ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: Droid-Life

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya