Google Pixel Watch 2 Mungkin Lebih Baik Melawan Retak Skrin

27
nextpit google pixel watch 2 tangan
© nextpit

Pixel Watch 2 mengekalkan reka bentuk kaca berkubah seperti pendahulunya. Walau bagaimanapun, reka bentuk ini lebih terdedah kepada kerosakan. Walaupun ramai yang menjangkakan Google akan meningkatkan perlindungan kaca, mereka memilih untuk kekal dengan Corning Gorilla Glass 5. Google mendakwa versi ini lebih tahan lama berbanding yang sebelumnya. Jadi, bagaimana mereka boleh membuat tuntutan ini?

  • Baca juga: Bagaimana untuk mencari model Samsung Galaxy Watch terbaik untuk anda

Bagaimanakah Google Pixel Watch 2 lebih tahan lama dengan perlindungan kaca yang sama?

Walaupun Google tidak mendedahkan sebabnya dengan tepat, jawapannya mungkin Pixel Watch 2 (ulasan) menggunakan kaca penutup berkubah baharu, yang telah direka bentuk semula dan berbeza berbanding kaca Pixel Watch sebelumnya. Jadi, ada kemungkinan bahawa Google sebenarnya meminta Corning untuk beberapa penambahbaikan pada struktur kaca Pixel Watch 2nya.

Selain kemungkinan kaca penutup tersuai baharu, casis Pixel Watch 2 kini diperbuat daripada aluminium. Bahan baharu ini lebih ringan daripada keluli tahan karat pada Pixel Watch, menjadikan kesan tidak sengaja kurang teruk kerana mempunyai jisim yang kurang. Tetapi sekali lagi, keluli tahan karat sepatutnya lebih pepejal atau lebih keras daripada aluminium, bukan?

Perbandingan reka bentuk Google Pixel Watch 2 vs Watch 1

Google Pixel Watch 2 (kiri) menampilkan aluminium dengan kaca berkubah “lebih tahan lama” di atas Pixel Watch 1 (kanan). / © nextpit

Dalam kes ini, terdapat perubahan yang agak ketara pada bahagian luar jam tangan pintar. Apabila meletakkan dua model Pixel Watch, ruang di sekeliling peruntukan gelang tangan adalah lebih luas pada Pixel Watch 2 dan mahkota digital diletakkan lebih rendah sedikit dan menduduki lebih banyak casis bawah, mungkin menambahkan sedikit keteguhan secara keseluruhan.

Tanpa mengira andaian kami, pasti ada sebab untuk menyokong tuntutan Google dengan kaca Pixel Watch 2 menjadi “lebih tahan lama”. Hanya masa itu yang akan menentukan sama ada jam tangan pintar baharu akan bertahan lebih lama daripada Pixel Watch asal yang telah menjadi isu bagi sesetengah pengguna selepas kekurangan pilihan kebolehbaikan. Kami juga akan melakukan yang terbaik untuk menambah beberapa cerapan pada perkara ini dalam ulasan kami yang akan datang.

Selain itu, Google kini memberi pengguna liputan tambahan secara tidak sengaja pada jam tangan baharu di bawah program Penjagaan Pilihan Googlenya. Ini membolehkan anda menggantikan jam tangan pintar apabila ia rosak atau pecah di atas jaminan peranti.

Ciri dan spesifikasi Google Pixel Watch 2

Di luar reka bentuk, kebanyakan peningkatan pada Pixel Watch 2 adalah pada penjejakan kesihatan dan kecergasan dengan mempunyai penderia biometrik yang lebih tepat dipasangkan dengan penderia suhu baharu. Selain itu, perkakasan dalaman diketuai oleh cipset Snapdragon W5 yang lebih pantas dan lebih cekap kuasa.

Tambahan pula, terdapat juga penambahbaikan pada bateri dengan kapasiti yang lebih besar sedikit, pengecasan berwayar yang lebih optimum dan keserasian untuk menggunakan pengecas beberapa jam tangan pintar dan penjejak Fitbit.

Pada pendapat anda, adakah anda fikir Google tidak sepatutnya mengubah binaan bulat dan cembung barisan Pixel Watchnya? Kami pastinya tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda mengenai perkara ini.

Melalui: 9to5Google

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya