Google Pixel Watch 2 untuk Mendapatkan Pengesanan Senaman Automatik Sepenuhnya

38
nextpit google pixel watch depan
© nextpit

Pixel Watch 2 Google mungkin lebih baik dalam penjejakan senaman berbanding Pixel Watch (ulasan) berdasarkan bahan yang baru bocor. Jam tangan pintar itu, yang akan dilancarkan esok di acara Made by Google di New York, dikatakan akan mendapat pengesanan senaman automatik.

  • Juga menarik untuk dibaca: Jam tangan pintar dan penjejak Fitbit terbaik pada tahun 2023

Salah satu ciri penting yang tiada pada Pixel Watch pertama ialah pengesanan senaman automatik sepenuhnya yang membolehkan jam tangan pintar memulakan, menjeda atau menghentikan aktiviti yang dikesan. Walaupun anda boleh mempunyai ciri yang sama jika anda menggunakan apl Fitbit pada Pixel Watch, ini agak terhad kepada latihan asas seperti berjalan dan berbasikal. Ketepatannya adalah hit atau miss untuk kebanyakan masa.

Pengesanan senaman automatik yang lebih baik pada Google Pixel Watch 2

Kini, nampaknya Google Pixel Watch 2 sedang menambah baik fungsi kecergasan tertentu ini tetapi tanpa memerlukan pengguna untuk bergantung pada aplikasi jam tangan pintar Fitbit.

Seperti yang dilihat dalam salah satu imej pemasaran terbaharu yang dikongsi oleh pembocor Kamilia Wojciechowska di X (dahulunya Twitter), ia menunjukkan Pixel Watch 2 mempunyai mod Auto-senaman baharu. Ia seterusnya menerangkan cara permulaan automatik, jeda dan penghentian aktiviti disokong selepas pengguna memilih jenis senaman untuk dijejaki yang dipersembahkan pada jam tangan.

Google Pixel Watch 2

Ciri kecergasan Google Pixel Watch 2 termasuk mod auto-senaman baharu. / © X/u/Za_Raczke

Jelas sekali, alat pemantauan biasa lain disepadukan dengan mod ini juga. Sebagai contoh, Zon Kadar Jantung akan menyesuaikan diri jika anda telah menukar zon semasa bersenam manakala Latihan Pace membolehkan pengguna menetapkan matlamat dan menjajarkan pusingan apabila berlari di atas trek.

Ciri Google Pixel Watch 2: Penderia biometrik baharu, casis Aluminium, pemproses

Selain mod auto-senaman, beberapa ciri perkakasan Pixel Watch 2 juga diperincikan dalam siri imej yang sama. Ini termasuk penutup aluminium dan bukannya keluli tahan karat pada Pixel Watch generasi pertama dan itu sepatutnya menjadikan jam tangan lebih ringan. Penderia tiga PPG baharu di bawah jam tangan juga disahkan terdiri daripada cEDA. kadar denyutan jantung, dan SpO2.

Google Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 baharu Google diperbuat daripada penutup aluminium dan penderia biometrik. / © X/u/Za_Raczke

Mengenai bateri, Pixel Watch 2 masih dinilai dengan ketahanan 24 jam. Tetapi agak menarik bagaimana gergasi carian internet melabelkan bateri “dipertingkatkan” ini. Mungkin, ini mungkin membayangkan prestasi yang dioptimumkan untuk yang boleh dipakai seperti yang dibawa oleh cipset Snapdragon W5 yang lebih cekap dan penderia biometrik yang dinaik taraf.

Google akan mengumumkan sepenuhnya Pixel Watch 2 pada 4 Oktober bersama Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Jam tangan harus but pada Wear OS 4 berdasarkan Android 13. Tidak jelas berapa kos jam tangan baharu itu. Nasib baik, kami tidak akan menunggu terlalu lama untuk mengetahuinya.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli Google Pixel Watch 2 dengan ciri dan spesifikasi baharu ini? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda dengan kami di bahagian komen.

Melalui: Twitter/u/

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya