Google Pixel Watch mungkin mendapat ciri irama jantung yang tidak teratur Fitbit

71
NextPit Penderia Jam Tangan Google Pixel
© NextPit

Pemerolehan Fitbit oleh Google telah pun membuat beberapa penyepaduan perkhidmatan kesihatan antara peranti terkini daripada dua platform berbeza. Sebagai contoh, kami melihat apl Google Wallet dihantar ke Fitbit Sense 2 dan Versa 4 (semakan). Dan kini beberapa pengguna Pixel Watch melaporkan ciri Pemberitahuan Irama Jantung Tidak Teratur Fitbit muncul.

Salah satu kelebihan penjejak kecergasan dan jam tangan pintar Fitbit ialah pemberitahuan irama jantung yang tidak teratur untuk mengesan AFib atau denyutan jantung yang tidak normal tanpa bergantung pada ECG. Apa yang lebih hebat ialah ciri ini berfungsi 24/7 walaupun semasa tidur dan tidak memerlukan anda memulakan bacaan ECG secara manual.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan Samsung Galaxy terbaik pada tahun 2023

Jejak Pemberitahuan Irama Jantung Tidak Sekata untuk Pixel Watch

Peranti Fitbit menggunakan penderia optik untuk mendayakan pemberitahuan irama jantung yang tidak teratur. Begitu juga, Pixel Watch (ulasan) mempunyai perkakasan berkebolehan yang sama tetapi Google tidak mengaktifkan fungsi khusus pada jam tangan pintar itu sejak dilancarkan. Sesetengah pemilik Pixel Watch telah melihat beberapa petunjuk bahawa ia akhirnya mungkin dikeluarkan.

Seperti yang dikongsi di Reddit (melalui 9to5Google) tab “Discover” pada apl Fitbit untuk Google Pixel Watch kini menunjukkan kad karusel khusus yang dipanggil “Pemberitahuan Irama Tidak Teratur” di bawah bahagian “Penilaian & Laporan”. Halaman itu tidak mengesahkan sama ada ciri itu disiarkan atau dijalankan tetapi ia memberikan butiran dan subbahagian lanjut untuk melihat pemberitahuan.

Fitbit Irregular Heart Rhythm untuk Google Pixel Watch

Bahagian Irama Jantung Tidak Teratur Fitbit dikesan pada apl Fitbit Pixel Watch / © Reddit

Tidak jelas sama ada penyenaraian Pemberitahuan Irama Tak Teratur Fitbit bermakna Google mungkin akan mengumumkannya secara rasmi kemudian. Memandangkan ini adalah alat asas yang ditemui walaupun pada Fitbit Inspire 3 peringkat kemasukan yang kami semak, masuk akal untuk gergasi carian menambah ini termasuk ketepuan oksigen darah atau penjejakan SpO2 pada kemahiran Pixel Watch.

Apakah ciri lain Pixel Watch yang harus diaktifkan oleh Google? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Reddit/r/PixelWatch