Google Secara Rasmi Mendedahkan Pixel 8 dan Pixel Watch 2 dalam Video

51
NextPit Google Pixel 7a
© nextpit

Kebocoran Pixel yang meluas yang telah kita lihat dalam beberapa minggu kebelakangan ini tidak menghalang Google daripada mendedahkan secara rasmi telefon pintar utamanya yang akan datang menjelang tarikh pelancaran pada 4 Oktober. Di samping Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, syarikat itu juga menggoda Pixel Watch 2 dalam video pendek dan halaman pendaratan baharu di Google Store.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah $400

Dalam saluran YouTube Google, klip 23 saat hanya menunjukkan bahagian belakang kedua-dua Pixel 8 dan Pixel 8 Pro, tetapi ini sudah cukup untuk mengesahkan paparan dan gambar masa lalu yang kami lihat. Kedua-duanya nampaknya memakai visor kamera yang dikemas kini di bahagian belakang dengan sekeping kaca tunggal dan sensor tambahan pada Pixel 8 Pro yang dipercayai mempunyai termometer.

Selain itu, Google menyerlahkan laluan warna baharu untuk Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. Keutamaan yang lebih kecil ternyata memakai warna pic atau merah jambu mawar dan kemasan matte pada bar kamera. Sementara itu, Pixel 8 Pro mempunyai badan krim dengan sentuhan emas terang berkilat pada bingkai dan kamera. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini adalah kerja cat baharu yang memulakan kerjaya dengan barisan.

Nampaknya, ini dilihat di Google Store juga. Tetapi di sebelah telefon bimbit, terdapat imej yang dilampirkan bagi Google Pixel Watch 2 yang sepatutnya bersebelahan dengan baris yang mengatakan “Bersedia untuk mendarat.”. Walau bagaimanapun, nampaknya jam pintar itu hampir sama dengan Pixel Watch asal dari segi luaran dengan kaca berkubah dan dail keluli tahan karat.

Google Pixel Watch 2, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro

Google mendedahkan Pixel Watch 2, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. / © Google Store

Jika anda pergi lebih jauh ke halaman tersebut, Google meminta anda melanggan untuk dimaklumkan sebaik sahaja penutupan penutup Pixel 8 dan Pixel Watch 2 bulan depan. Terdapat juga tawaran ikrar untuk pelanggan dengan tarikh pra-pesanan yang dinyatakan pada 4 Oktober.

Bagi spesifikasi, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro dikatakan menggunakan kamera utama yang dikemas kini dengan video Night Sight dan panel skrin OLED baharu. Cipset Tensor G3 tersuai harus memberi kuasa kepada peranti yang akan but pada OS Android 14.

Sebaliknya, Pixel Watch 2 memanfaatkan cipset Snapdragon W5 yang lebih cekap. Selain itu, ia dipercayai menampilkan sambungan jalur ultra lebar untuk penjejakan masa nyata dan varian dengan casis aluminium.

Sumber:
Google