Gunakan Pokémon Ini untuk Memenangi Setiap Pertempuran Gim Pokémon Go pada 2023

67

 • Apakah Pokémon Go? 6 perkara yang anda PERLU tahu tentang aplikasi yang membawa dunia dengan ribut

 • Apakah itu Pokémon Go PLUS?

 • Cara bermain Pokémon Go WELL

 • Bagaimana untuk bertempur di gim Pokémon Go

 • Setiap acara Pokémon Go di UK

 • Bagaimana untuk mendapatkan Vaporeon, Jolteon atau Flareon

 • Bagaimana untuk mendapatkan habuk bintang

 • Cara menetas telur

 • Cara menggunakan kemenyan dengan betul

 • Bagaimana untuk mendapatkan Pikachu sebagai Pokémon pertama anda

 • Bagaimana untuk menangkap Pokémon yang jarang ditemui dan legenda

 • Bagaimana untuk mencari sarang Pokémon

 • Bagaimana untuk membetulkan pepijat Pokémon Go yang paling teruk

 • Pokémon terbaik Pokémon Go

 • Ganjaran dan buka kunci tahap jurulatih

 • Berikut adalah tempat paling pelik untuk menangkap Pokémon

 • Ikuti Kuiz Alphar Pokémon Go

 • Berita Pokemon Go Gen 4 UK: Niantic menambah 26 makhluk baharu ke senarainya pada Okt 2018

 • Bagaimana untuk menangkap makhluk Legendaris Pokémon GO

Bagi yang belum tahu, Pokémon Go mungkin kelihatan seperti orang yang berpusing-pusing menangkap makhluk maya yang muncul di roti bakar mereka atau bahu rakan sekerja mereka. Walau bagaimanapun, sama seperti permainan video tahun sembilan puluhan asal, Pokémon Go ialah permainan pertarungan yang ganas dengan hierarki Pokémon yang berkuasa. Sesiapa yang ingin “menjadi yang terbaik” mesti menghafal ini untuk menghancurkan pasukan saingan dan mengawal gim.

Tetapi apakah sebenarnya hierarki itu? Bagaimanakah anda tahu Pokémon mana yang patut ditangkap/ditetas/berkembang? Jangan risau lagi: berikut ialah senarai lengkap Pokemon terbaik untuk membantu anda memenangi pertempuran seterusnya.

Memahami Pasukan Impian Anda

Bagi mereka yang baru (atau lebih baru) untuk Pokemon Go Battle League, anda harus mengetahui beberapa perkara sebelum membariskan pasukan Poke anda yang sempurna. Dengan lebih daripada 600 Pokemon tersedia, makhluk kecil comel dengan nama gila boleh berubah menjadi binatang besar yang bersedia untuk menentang rakan anda dan membantu anda menjaga maruah anda.

Apa yang Perlu Dicari dalam Pokémon

Setiap haiwan mempunyai satu set statistik daripada Kekuatan hingga Stamina dan bergantung pada lokasi anda serta siapa/siapa yang anda lawan, anda perlu tahu siapa yang akan melakukan yang terbaik dalam keadaan tersebut.

Semasa anda menangkap Pokemon, anda perlu memberi mereka gula-gula, menggunakannya dalam pertempuran, dan memberi mereka rangsangan untuk membantu mereka berkembang ke potensi penuh mereka. Sebagai contoh, lihat salah satu Pokemon yang lebih biasa, Pidgey. Burung kecil itu pada mulanya tidak kelihatan begitu hebat, tetapi Serangan, Pertahanan dan kemahirannya menjadi lebih tegas apabila dia berkembang. Walaupun sudah tentu bukan salah satu yang terbaik untuk pertempuran, dia adalah salah satu yang terbaik yang anda mungkin temui.

Memahami Kekuatan/Kelemahan Mereka

Setiap Pokemon mempunyai set Kekuatan dan Kelemahannya sendiri. Kembali kepada kawan kita si Pidgey, dia boleh terbang. Tetapi anda menghadapi masalah jika dia melawan makhluk lain dengan serangan elektrik, ais atau batu. Sebelum memilih Pokemon anda, adalah penting untuk memahami siapa yang anda lawan dan perkara yang boleh dilakukan oleh Pokemon anda.

Pokémon terkuat dalam Pokémon Go: Terbaik Keseluruhan

Tidak menghairankan, Mewtwo, Mew, Articuno, Moltres dan Zapdos yang lagenda berada di bahagian atas senarai ini. Kami telah memilih untuk meninggalkannya. Sementara itu, Charizard yang digemari peminat bukanlah sehebat yang anda sangkakan, manakala Vaporeon ialah evolusi Eevee terbaik yang ada.

Jika anda tertanya-tanya Pokémon yang tersedia pada masa ini adalah yang terbaik untuk dimiliki dalam Pokémon Go, berikut ialah 10 teratas:

 1. Blissey
 2. Slaking
 3. Guzzlord
 4. Ursaluna
 5. Nihilego
 6. Garchomp
 7. Snorlax
 8. Tyranitar
 9. Rhyperior
 10. Metagross

Pokémon terkuat dalam Pokémon Go: Statistik Stamina Terbaik

Apabila bercakap tentang pertempuran gim peringkat tinggi, anda mahu menggunakan Pokémon yang boleh mengambil masa yang teruk – terutamanya jika anda akan meninggalkannya untuk mempertahankan pasukan anda. Mengenal pasti sama ada anda boleh turun gim dengan Pokémon berstamina tinggi yang mengetuainya juga penting.

Jadi, tidak termasuk Pokémon legenda yang tidak tersedia yang mengisi senarai ini, berikut ialah 10 Pokémon teratas dengan stamina tertinggi:

 1. Blissey
 2. Chansey
 3. Guzzlord
 4. Wobbuffet
 5. Wailord
 6. Alomomola
 7. Snorlax
 8. Drifblim
 9. Hariyama
 10. Wigglytuff

Pokémon terkuat dalam Pokémon Go: Statistik Serangan Terbaik

Jika anda ingin mempunyai kuasa yang serius dalam Pokémon Go, fire Pokémon adalah pertaruhan terbaik anda. Statistik serangan sangat baik untuk menumpaskan lawan dengan cepat dalam pertempuran gim. Namun, perlu diingat bahawa setiap Pokémon akan menyerang pada kelajuan yang berbeza, jadi kadangkala kuasa sahaja tidak mencukupi.

Namun, jika anda hanya mementingkan serangan yang paling sengit dalam kumpulan itu, 10 Pokémon ini adalah yang perlu dikejar.

 1. Xurkitree
 2. Kartana
 3. Pheromosa
 4. Rampardos
 5. Archaeops
 6. Slaking
 7. Haxorus
 8. Salamence
 9. Candelure
 10. Alakazam

Pokémon terkuat dalam Pokémon Go: Statistik Pertahanan Terbaik

Terdapat sedikit yang lebih baik daripada kulit tebal apabila penghinaan berterbangan semasa pertempuran gim Pokémon Go yang sengit, dan senario yang sama boleh dikatakan untuk Pokémon yang anda mahu hantar ke tengah-tengah pertempuran. Memanfaatkan pertahanan pada masa yang tepat boleh mengubah arus menentang lawan yang hebat dan peringkat tinggi.

Sepuluh Pokémon ini – tidak termasuk legenda – adalah yang boleh melakukannya untuk anda yang terbaik.

 1. Menjejak
 2. Bastiodon
 3. Probopass
 4. Toxapex
 5. Mega Steelix
 6. Steelix
 7. Mega Aggron
 8. Agron
 9. Cloyster
 10. Dusknoir

Pokémon terkuat dalam Pokémon Go: Memahami Kekuatan Pokémon

Walaupun Pokémon ini adalah watak yang paling berkuasa, perlu diingat bahawa semua orang dalam Pokémon Go mempunyai atribut yang unik. Oleh itu, sesetengah Vaporeon akan lebih berkuasa daripada yang lain. Malah Arcanine anda mungkin lebih teguh daripada Lapras pada tahap yang sama.

Untuk membantu anda mengetahui di mana Pokémon anda terletak pada spektrum kuasa, lawati tapak web Pokemon untuk melihatnya Pokedex. Sistem ini akan memberi anda maklumat yang anda perlukan untuk mengukuhkan Pokemon anda dan memenangi pertempuran.

Petua Lain untuk Menang

Memandangkan anda mempunyai barisan yang sempurna, tiba masanya untuk bersiap sedia untuk perjuangan seumur hidup (atau sekurang-kurangnya hari ini). Anda perlu melakukan beberapa perkara sebelum anda melemparkan rakan anda yang berkembang ke dalam pertempuran.

Gunakan Perisai Lindung Anda dengan Bijak

Setiap Pokemon mendapat dua Protect Shields semasa pertempuran, yang melindungi anda daripada serangan yang dikenakan. Jika anda melihat mogok yang tidak akan menyebabkan banyak kerosakan, tunggu. Gunakan perisai anda apabila diperlukan untuk memanjangkan hayat Pokemon anda.

Gunakan Gula-gula dengan Bijak

Anda hanya akan mempunyai begitu banyak gula-gula di tangan. Gunakan ini untuk memberikan Pokemon anda rangsangan statistik yang anda fikir ia akan melakukan yang terbaik. Sebagai contoh, tiada gunanya meningkatkan Pidgey anda ke tahap maksimum apabila ia tidak akan menjadi lebih baik daripada makhluk lain.

Amalan Menjadi Sempurna

Barisan yang sempurna memerlukan banyak latihan, percubaan dan kesilapan. Sertai lebih banyak pertempuran untuk melihat apa yang berfungsi dengan baik dan apa yang tidak. Jika anda menggunakan Pokemon yang sama untuk mengambil alih setiap Gim atau memusnahkan setiap rakan, ia berfungsi dengan baik, tetapi jika tidak, teruskan mencuba sehingga anda menemui persediaan yang sempurna itu.