Gurman: AirPods 4 dan AirPods Max yang Dikemas kini Ditetapkan untuk Keluaran 2024

20
nextpit Apple AirPods Max
© nextpit

Selain daripada gelombang tablet iPad baharu dan iPhone 16, Apple juga dijangka menyegarkan barisan fon kepala AirPods tahun ini, yang mungkin termasuk AirPods dan AirPods Max generasi seterusnya. Mark Gurman dari Bloomberg telah menyediakan kemas kini baru yang menggandakan kewujudan dan ketibaan fon kepala ini menjelang akhir tahun 2024.

Antara produk Apple yang telah menyaksikan kitaran penyegaran yang lebih lama ialah AirPodsnya. AirPods Max (ulasan) khususnya tidak melihat pengganti selama lebih tiga tahun dan mengira selepas pelancarannya pada Disember 2020. Bagi AirPods 3, masa menunggu untuk model baharu kurang sedikit dalam tempoh lebih dua tahun. Sehubungan itu, kitaran perkakasan untuk model ini pastinya telah diregangkan melebihi konvensyen biasa.

Dalam surat berita Power On terbaharu Mark Gurman, wartawan itu membuat spekulasi Apple berada di landasan untuk mengeluarkan AirPods gen ke-4 dan AirPods Max gen ke-2 menjelang akhir tahun ini. Walaupun ia tidak menyediakan sebarang garis masa tertentu, jadual musim gugur adalah logik memandangkan pengumuman AirPods sebelumnya berlaku antara September dan Oktober.

Perubahan ketara dalam Apple AirPods 3 (2024)?

Mengenai perkara yang akan ditawarkan oleh AirPods ini, AirPods 4 disebut-sebut akan menampilkan pengering rambut yang dibaik pulih atau reka bentuk fon telinga berasaskan batang yang boleh menghasilkan kesesuaian yang lebih baik berbanding dengan AirPods 3. Bunyi yang dipertingkatkan dan penggunaan port USB-C pada kes pengecasan tidak akan mengejutkan.

Sebagai tambahan kepada AirPods 4 biasa, mungkin juga terdapat model AirPods yang lebih berkebolehan yang disertakan dengan ANC atau Active Noise Cancellation. Lebih baik lagi, AirPod ini boleh membawakan penjejakan Cari Saya dan sarung yang didayakan pembesar suara juga.

Apple AirPods Max 2 (2024) mungkin mengecewakan

Menariknya, fon kepala atas telinga AirPods Max Bluetooth generasi seterusnya dibentuk sebagai peningkatan kecil kepada AirPods Max yang asal, dan itu mungkin mengecewakan ramai peminat Apple yang ingin menaik taraf atau membeli AirPods Max 2.

Satu lagi tangkapan dail mahkota digital pada AirPods Max

Mahkota pada AirPods Max Apple sangat responsif, membolehkan pelarasan volum yang tepat. Butang ini juga digunakan untuk mengaktifkan Siri. / © nextpit

Menurut Gurman, AirPods Max 2 atau gen ke-2 hanya akan menerima port USB-C yang akan menggantikan port Lightning tersuai Apple manakala reka bentuk keseluruhan akan kekal tidak berubah. Sebaliknya, sentuhan yang boleh dilihat adalah pada kemasan warna baharu yang akan diperkenalkan.

Walau bagaimanapun, kemungkinan besar tidak akan ada perubahan bermakna yang akan datang pada Apple AirPods Max 2 sama sekali. Terdapat kemungkinan bahawa Apple boleh memasukkan peningkatan dalaman, seperti cipset U2 atau UWB baharu untuk penjejakan Cari Lokasi Saya yang tepat. Tambahan pula, syarikat itu juga boleh mendapatkan cipset fon kepala tersuai baharu untuk audio yang dipertingkatkan dan pembatalan hingar. Ambil perhatian bahawa ini semua masih khabar angin semata-mata.

Tarikh keluaran Apple AirPods Pro 3

Selain daripada AirPods 4 dan AirPods Max 2, Apple dikhabarkan akan menyegarkan semula AirPods Pro menjelang 2025, yang akan menjadi model generasi ke-3 mereka. AirPods Pro 3 berkemungkinan besar akan menerima reka bentuk yang lebih menarik dan dalaman audio yang lebih baik berbanding AirPods Pro 2 (semakan).

Antara Apple AirPods ini, yang manakah paling anda jangkakan? Adakah AirPods Max yang disegarkan semula akan mengecewakan anda? Kami menantikan pendapat anda.

Sumber:
Bloomberg