Hanya Model iPhone 15 Pro Max Apple Boleh Mendapatkan Harga Lebih Banyak

36
Model Pro Spesifikasi Harga Ultra Apple iPhone 15
© nextpit

Siri Apple iPhone 15 dijangka akan didedahkan pada bulan September. Terdapat kebocoran bahawa iPhone generasi seterusnya akan memaparkan perubahan ketara daripada bateri yang lebih besar kepada bingkai titanium baharu. Pada masa yang sama, peningkatan ini juga boleh bermakna tanda harga yang lebih tinggi, terutamanya pada model iPhone 15 Pro Max, yang dipercayai menampilkan kamera periskop eksklusif.

  • Baca juga: Cara menggunakan mod Tunggu Sedia dan menjadikan iPhone anda sebagai paparan pintar

Ciri yang lebih baik, harga yang lebih tinggi untuk Apple iPhone 15 Pro Max

Dalam ramalan baharu, penganalisis terkemuka Haitong International Research Jeff Pu mengulangi laporannya sebelum ini bahawa duo iPhone 15 Pro akan lebih mahal daripada iPhone 14 Pro (ulasan). Bagaimanapun, dia kini menekankan bahawa ia hanya boleh menjadi varian iPhone 15 Pro Max yang akan menyaksikan lonjakan daripada harga permulaan semasa pada $1099.

Ia tidak dinyatakan berapa kos iPhone 15 Pro Max semasa pelancaran. Pada masa ini, iPhone 14 Pro Max (ulasan) berharga $1099 di AS, iaitu sebelum cukai dikenakan, manakala mendapatkannya dari kawasan lain seperti Eropah adalah jauh lebih tinggi yang bermula pada €1449 termasuk cukai. Satu-satunya yang munasabah adalah untuk pembuat iPhone untuk memerintahkan $1199 di Amerika Syarikat.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera telah dikesan. / © 9to5Mac

Walaupun kita mungkin melihat peningkatan kos yang mendadak, iPhone 15 Pro Max dijangka menampilkan kamera periskop dengan tahap zum optik yang lebih tinggi. Selain itu, ia juga dikhabarkan bahawa konfigurasi storan asas akan bermula pada 256 GB atau dua kali ganda daripada pendahulunya. Apple boleh menggabungkan bingkai titanium baharu, butang tindakan dan bezel yang lebih nipis untuk kedua-dua model Pro juga.

Sementara itu, barisan lain, termasuk model vanila, dikatakan menampilkan port USB-C dan berkongsi Pulau Dinamik. Selain itu, iPhone bukan pro juga boleh mendapat manfaat daripada sensor utama 48 MP baharu dan panel kaca matte di bahagian belakang.

Adakah logik untuk Apple menaikkan harga iPhone 15 Pro Max? Adakah anda akan menganggap spesifikasi yang lebih baik berbaloi dengan harga pelekat yang lebih tinggi? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors