Harga Galaxy S24 yang Lebih Murah Boleh Menimbulkan Masalah untuk Saingan Samsung

15
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 5
© nextpit

Menjelang penghujung tahun 2023, nampaknya kebocoran mengenai Galaxy S24 terus berpusing dengan lebih meluas. Selepas kami mengetahui spesifikasi penuh trio tersebut, dua laporan baharu daripada sumber yang berasingan memberi lebih banyak penerangan tentang strategi harga Samsung, sekurang-kurangnya di majoriti Eropah. Buat masa ini, tidak jelas sama ada ini akan menentukan harga di rantau lain, termasuk AS.

  • Baca juga: Telefon Samsung Galaxy yang manakah merupakan pembelian terbaik untuk anda?

Pertama, Galaxy Club memetik sumbernya bahawa vanilla Galaxy S24 dan Galaxy S24+ akan lebih murah daripada pendahulunya. Kedua-dua model asas kedua-duanya dikatakan €50 lebih murah. Khususnya, Galaxy S24 yang lebih kecil dijual pada harga €899 ($995) manakala Plus pada €1,149 ($1,270).

Jika keadaan menyebelahi kami, ini adalah berita baik untuk peminat, terutamanya terdapat khabar angin Galaxy S24 dan Galaxy S24+ semakin besar storan permulaan dan RAM di sesetengah pasaran. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa harga di negara Eropah lain mungkin berbeza-beza.

Reka bentuk Samsung Galaxy S24

Imej pemasaran rasmi yang didakwa bagi Samsung Galaxy S24 / © Android Headlines

Bagi Galaxy S24 Ultra kelas atas, kedai itu mencadangkan ia akan menjadi lebih mahal dan akan mendapat tanda harga €1,449 ($1600). Terutama, ini adalah kenaikan €50 daripada Galaxy S23 Ultra. Tetapi sekali lagi, kos yang lebih tinggi boleh diimbangi oleh persediaan memori yang lebih besar. Dikatakan sebelum telefon pintar premium akan datang akan menggunakan konfigurasi storan dalaman 12 GB dan 256 GB di pangkalannya.

Prototaip Samsung Galaxy S24 Ultra

Dakwaan gambar sebenar Samsung Galaxy S24 Ultra / © X/u/DavidMa05368498

Tidak ada perkataan sama ada harga Eropah menunjukkan kos Galaxy S24 di luar rantau ini. Awal bulan ini, penerbitan Korea Selatan melaporkan bahawa harga Galaxy S24 tidak berubah daripada Galaxy S23. Diandaikan bahawa ini adalah untuk AS, di mana ia meletakkan Galaxy S24 pada $799, Galaxy S24+ untuk $999, dan Galaxy S24 Ultra untuk $1199 – semua ini sebelum cukai.

Dengan apa yang sedang dibentuk, Galaxy S24 mungkin mengurangkan banyak alternatif daripada pesaingnya. Sebagai contoh, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro (ulasan) telah menjadi lebih mahal daripada duo Pixel 7. Kes yang sama untuk Apple iPhone 15 Pro Max (ulasan), walaupun ia kini menawarkan dua kali ganda storan.

Nasib baik, kami tidak perlu menunggu lebih lama untuk mengesahkan harga ini. Samsung dijangka mengumumkan Galaxy S24 pada 17 Januari di San Jose, California, dan itu akan berlangsung sekitar tiga minggu dari sekarang.

Apakah pendapat anda tentang dakwaan harga Galaxy S24? Beritahu kami dalam ulasan.