Harga OnePlus 12 Dan 12R Didedahkan: Flagship Mendapat Kenaikan $100

8
kamera OnePlus 12
© OnePlus

OnePlus 12 ialah telefon pintar terbaharu syarikat yang dijadualkan dikeluarkan secara global bersama OnePlus 12R pada 23 Januari. Walaupun kebanyakan butiran peranti termasuk spesifikasi telah disahkan semasa pelancaran mereka di China, harga masih tidak diketahui untuk negara lain. Spekulasi baru menunjukkan kenaikan harga yang tiba untuk perdana, walaupun ini mungkin diimbangi dengan mempunyai memori yang lebih besar.

Harga dan konfigurasi OnePlus 12

Menurut outlet berita Jerman Techpuls, varian antarabangsa OnePlus 12 akan tersedia dalam dua konfigurasi storan. Khususnya, model asas akan menampilkan 12 GB RAM dan 256 GB storan on-board manakala pilihan lain menawarkan konfigurasi 16/512 GB yang murah hati, dengan kedua-duanya kehilangan storan yang boleh dikembangkan.

Bagi harga, model asas didakwa akan bermula pada $799 di AS, iaitu peningkatan sebanyak $100 berbanding OnePlus 11. Walau bagaimanapun, model yang kedua itu datang dengan konfigurasi memori yang lebih kecil pada 8/128 GB. Untuk tujuan ini, nampaknya OnePlus hanya mengalih keluar pilihan yang paling murah.

Reka bentuk dan warna OnePlus 12

Semua warna OnePlus 12 termasuk putih dan hijau marmar baharu / © OnePlus

Pada masa yang sama, kenaikan harga adalah wajar memandangkan kebanyakan rakan sejawat utama dari pesaing juga menjadi lebih mahal. Sebagai contoh, Google Pixel 8 (ulasan) dan Pixel 8 Pro (ulasan) kedua-duanya lebih mahal berbanding siri Pixel 7. Hanya Samsung dijangka mengekalkan Galaxy S24 pada harga yang sama.

Sudah tentu, terdapat juga peningkatan ketara di belakangnya dengan OnePlus 12. Keutamaan ini dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3 dan menampilkan panel paparan AMOLED yang baharu dan lebih cerah. Terdapat juga kapasiti bateri yang lebih besar dan akan melihat pengecasan wayarles kembali melalui Qi2. Paling penting, sistem kamera peranti telah dirombak dengan memasukkan kamera periskop dan sensor bertindan pada kamera utama.

Penggoda OnePlus 12R

OnePlus mengesahkan warna dan reka bentuk OnePlus 12R / © OnePlus

OnePlus 12R adalah sama berpatutan dengan Pixel 7a

Selain daripada OnePlus 12, harga OnePlus 12R turut disebut. Keutamaan bajet dikatakan berharga $499 satu pop dengan 8 GB RAM dan storan 128 GB. Ia bersemuka dengan Google Pixel 7a (ulasan). Sebaliknya, pilihan seterusnya datang dengan 16 GB RAM dan storan 256 GB untuk $599.

Dari segi perkakasan, OnePlus 12R muncul sebagai penyegaran kepada OnePlus 11. Ia mempunyai skrin LTPO4 AMOLED baharu, sel bateri yang lebih besar pada 5,500 mAh, dan berjalan pada platform Snapdragon 8 Gen 2. Ia mempunyai sistem tiga kamera juga, walaupun penembak utama 50 MP digandingkan dengan 8 MP ultra-lebar dan sensor makro 2 MP pertengahan.

Adakah anda rasa harga OnePlus 12 dan 12R adalah berpatutan? Kami menantikan jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Techpuls