Harga Samsung Galaxy A15 dan Skrin AMOLED Didedahkan

26
NextPit Samsung Galaxy A14
© nextpit

Berikutan gambar Galaxy A15 yang bocor, butiran lanjut mengenai telefon pintar Samsung Galaxy murah telah muncul. Kini dilaporkan bahawa Samsung merancang untuk melengkapkannya dengan skrin AMOLED, menjadikannya telefon bimbit Galaxy paling berpatutan untuk menampilkan panel tersebut. Galaxy A15 juga boleh memecahkan perlindungan pada awal 2024.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $400

Telefon pintar Samsung Galaxy termurah dengan paparan OLED

Antara telefon pintar bajet yang dilancarkan oleh Samsung tahun ini, Galaxy A24 merupakan entri termurah yang dilengkapi dengan skrin AMOLED. Selebihnya model peringkat permulaan masih terperangkap dengan LCD, termasuk Galaxy A14 (ulasan) dan Galaxy A05. Bagaimanapun, Samsung mungkin menggabungkan paparan yang lebih maju walaupun dalam perantinya yang lebih murah bermula dengan Galaxy A15 tahun depan, menurut saluran berita Korea Selatan The Elec.

Sumber itu menambah bahawa Samsung bersedia untuk menggunakan teknologi AMOLED tegarnya dalam membuat paparan untuk Galaxy A15. Perlu diingatkan bahawa ini adalah penyelesaian serupa yang telah digunakan dengan beberapa peranti jarak pertengahan dan bajetnya dan bukannya jenis AMOLED yang fleksibel yang telah dikhaskan untuk model mewah seperti Galaxy S23 (ulasan).

Harga, spesifikasi dan tarikh keluaran Samsung Galaxy A15

Dalam laporan berasingan, blog Belanda Galaxy Club mendedahkan bahawa Galaxy A15 akan ditawarkan dalam variasi 4G LTE dan 5G. Ia juga menyebut harga untuk model terakhir adalah sekitar €250 ($265) manakala bukan 5G akan dijual dengan harga lebih murah, sekurang-kurangnya di rantau Eropah. Adalah munasabah bahawa AS akan mempunyai harga yang berbeza, walaupun sebelum cukai dimasukkan.

Samsung Galaxy A15 5G

Render Samsung Galaxy A15. / © OnLeaks / Tinjauan Teknologi

Menurut khabar angin, Galaxy A15 akan menampilkan skrin 6.4 inci, dan dengan maklumat di atas, ia juga telah disahkan bahawa paparan AMOLED akan ditampilkan. Peleraian dan kadar penyegaran panel masih tidak diketahui pada masa akhbar. Sementara itu, bahagian dalaman dikatakan diketuai oleh pemproses MediaTek G99, serupa dengan Galaxy A24, dan bukannya cip Exynos dalaman syarikat yang ditemui dalam Galaxy A34 (semakan).

Ia juga menambah bahawa ia akan menampilkan kamera utama 50 MP bersama-sama dengan reka bentuk yang dikemas kini, yang kini lebih rata seperti yang digambarkan dalam rendering. Tambahan pula, ia harus mengekalkan kebanyakan bahasa reka bentuk daripada pendahulunya, seperti penderia cap jari yang dibenamkan pada butang sisi.

Berdasarkan kalendar keluaran tahunan Samsung, Galaxy A15 dan Galaxy A15 5G sepatutnya diumumkan secara rasmi pada Januari 2024 atau setahun selepas Galaxy A14 dilancarkan. Walaupun masa mungkin masih berubah, kita tidak seharusnya menunggu terlalu lama untuk mengesahkan kerana kita hanya tinggal dua bulan lagi sebelum Tahun Baru bermula.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk dan spesifikasi Galaxy A15? Adakah ia berbaloi berdasarkan harga yang dikhabarkan? Jangan ragu untuk berkongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: Kelab Galaxy
Sumber:
Elec

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya