Harga Samsung Galaxy XCover 7 ialah Berita Baik untuk Peminat Telefon Lasak

14
NextPit Butang Merah Samsung Galaxy XCover 6 Pro
© nextpit

Sebagai tambahan kepada trio Galaxy S24 dan Galaxy A55 jarak pertengahan, Samsung juga boleh menyegarkan semula barisan telefon pintar lasaknya pada separuh pertama 2024. Selepas gambar Galaxy XCover 7 muncul bulan lepas, dakwaan harga telefon bimbit itu kini telah didedahkan, menunjukkan kedudukan yang kompetitif.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar boleh lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Harga Samsung Galaxy XCover 7

Menurut wartawan pemastautin WinFuture Roland Quandt, Samsung Galaxy XCover 7 akan berharga €400 ($440) di Eropah. Ini akan datang dengan konfigurasi memori 6 GB RAM dan storan 128 GB. Walau bagaimanapun, ia tidak dinyatakan jika terdapat pilihan yang tersedia dengan persediaan memori yang lebih besar pada kos yang lebih tinggi.

Walaupun ini bukanlah satu kejutan besar seperti yang dicadangkan oleh penjenamaan bukan pro Galaxy XCover 7, ia mengatakan kami mendapat kemasukan harga yang jauh lebih rendah untuk rangkaian telefon pintar lasak generasi seterusnya Samsung. Untuk rujukan, Galaxy XCover 6 Pro yang kami semak telah dilancarkan untuk kira-kira €600 ($650 di AS sebelum cukai), yang merupakan pilihan yang curam bagi mereka yang mencari peranti yang mempunyai perlindungan yang lebih sukar.

Samsung Galaxy XCover 7

Dakwaan paparan telefon pintar lasak Samsung Galaxy XCover 7 / © Android Headlines

Spesifikasi Samsung Galaxy XCover 7

Bagi spesifikasi, Galaxy XCover 7 disahkan menampilkan wajah baharu dengan penutup belakang jenis beg pakaian bersama butang tambahan boleh atur cara dan kamera belakang tunggal. Dan serupa dengan pendahulunya, ia sepatutnya mempunyai rintangan jatuh ke konkrit dan pensijilan gred tentera di atas IP68.

Tambahan pula, ia dijangka menampilkan skrin LCD IPS 6.6 inci dalam resolusi HD penuh dan takuk berbentuk V. Dari segi rupa, ia boleh mengekalkan sel bateri boleh tanggal juga, walaupun kapasiti mAh yang tepat tidak diketahui. Pada masa yang sama, butiran mengenai pemproses Galaxy XCover 7 masih tidak jelas. Ia mungkin selamat untuk mengatakan ia mungkin debut dengan salah satu cipset Exynos dalaman Samsung.

Tidak ada maklumat mengenai bila ia akan rasmi dan bila ia akan sampai ke rak. Galaxy XCover 6 Pro telah diumumkan pada Jun 2022, jadi nampaknya siri XCover akan dikemas kini.

Adakah anda berhasrat untuk membeli Samsung Galaxy XCover 7 sebaik sahaja ia tersedia? Apakah pemproses yang anda fikir Samsung perlu mendaftar di dalamnya? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda dalam ulasan.