Harga Terbuka OnePlus Didedahkan – Hanya Satu Lagi Premium Boleh Dilipat?

21
Tarikh pelancaran boleh lipat OnePlus Open lipat kami
© nextpit

OnePlus sebelum ini mengesahkan bahawa ia merancang untuk melancarkan telefon pintar boleh lipat pertamanya tidak lama lagi. Walaupun tarikh tertentu belum dimuktamadkan, laporan baharu daripada sumber yang boleh dipercayai mencadangkan peranti itu, yang dipercayai dipanggil OnePlus Open, akan mula rasmi minggu depan. Bersama-sama dengan tetingkap pelancaran, gambar pemasaran dan harga telefon bimbit itu juga didedahkan yang menunjukkan pelekat premium.

  • Baca juga: Telefon pintar premium terbaik untuk dibeli di bawah $600

Keluaran dan ketersediaan OnePlus Open

Pembocor yang boleh dipercayai dan prolifik Roland Quandt daripada WinFuture sedang mengecilkan banyak butiran yang tidak diketahui tentang Terbuka OnePlus. Sehubungan itu, jenama China akan mengumumkan Terbuka OnePlus pada 19 Oktober, memberi berat kepada tarikh yang telah dikongsikan oleh Max Jambor sebelum ini.

Tambahan pula, sumber itu menunjukkan bahawa OnePlus Open akan menjadi versi global Oppo Find N3 dari China dari syarikat saudaranya. Oleh itu, kebanyakan spesifikasi dan luaran adalah sama antara kedua-dua peranti lipat, termasuk faktor bentuk gempal seperti yang dilihat pada paparan yang kelihatan rasmi.

OnePlus Terbuka

Paparan rasmi OnePlus Open dalam warna hijau. / © WinFuture.de

Pada masa yang sama, OnePlus nampaknya mengehadkan ketersediaan Terbuka juga, terutamanya di Jerman. Quandt menyatakan peranti itu tidak akan dikeluarkan secara rasmi di negara ini kerana perpecahan paten yang berterusan antara Nokia dan jenama terkenal China, termasuk OnePlus.

Harga OnePlus Open

Terbuka OnePlus dikatakan berharga $1699 satu pop di Amerika Syarikat, tetapi tidak jelas sama ada ini akan menentukan harga yang sama di pasaran lain seperti di Eropah. Namun begitu, nampaknya telefon pintar boleh lipat pertama daripada OnePlus tidak akan mengurangkan harga Samsung Galaxy Z Fold 5 (ulasan) atau Google Pixel Fold (ulasan) kerana kedua-dua perdana boleh lipat dijual pada harga $1799.

Quandt juga menggandakan spesifikasi Terbuka OnePlus. Paparan lipat utama peranti ini disebut-sebut mempunyai skrin OLED 7.8 inci manakala penutup hadapan menggunakan panel 6.31 inci. Berkenaan pengimejan, modul tiga kamera belakang terdiri daripada penderia utama 48 MP ditambah dengan periskop 64 MP dan kakap ultralebar 48 MP, dan semua penderia ini dioptimumkan oleh Hasselblad.

OnePlus Terbuka

OnePlus Open dijangka berkongsi reka bentuk dan spesifikasi dengan Oppo Find N3. / © Winfuture.de

Sama seperti Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 (ulasan), OnePlus’ Open dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 2, walaupun tidak diketahui sama ada kami akan mempunyai sentuhan tersuai seperti pemproses yang sedikit overclock. Begitu juga, cip itu disokong oleh 16 GB LPDDR5X RAM dan storan 256 GB.

Dengan kebanyakan ciri dan reka bentuk yang didedahkan, adakah anda fikir OnePlus Open akan menjadi alternatif yang berdaya maju kepada telefon pintar premium lipatan penuh yang lain? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.

Sumber:
WinFuture


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya