Harry Potter Wizards Unite: petua permulaan dan panduan profesion

106
wizunite
© Niantic

Permainan realiti tambahan Harry Potter Wizards Unite kini tersedia untuk dimainkan di UK dan AS, dan Potterheads di negara-negara ini sudah pun memulakan usaha mereka untuk melindungi rahsia dunia Wizarding. Semua mekanik dan pilihan permainan dirangkum dalam jargon Potterverse, jadi kami akan menerangkan perkara yang berlaku untuk membantu anda memulakan yang terbaik.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Berita baik jika minat geeky anda juga menyeberang ke dalam Pokémon Go, memandangkan permainan ini juga dibuat oleh Niantic Labs, menggunakan data lokasi yang sama dan berkongsi banyak aspek, walaupun di bawah nama yang berbeza.

Panduan permulaan cepat

  1. Perkara pertama dahulu. Apabila anda membuka aplikasi, anda akan digesa untuk log masuk melalui Facebook atau Google. Mudah! Google mungkin pertaruhan yang lebih baik di sini jika anda mengambil berat tentang privasi.
  2. Untuk gambar profil anda, anda boleh mengambil swafoto dan menyesuaikannya dengan item AR seperti jubah dan topi ahli sihir, janggut Hagrid atau parut kilat khas Harry Potter. Terdapat beberapa imej pratetap tersedia jika anda malu untuk menunjukkan wajah anda.
  3. Kemudian, anda diminta untuk memasukkan nama pertama dan nama keluarga anda. Ini hanya untuk tujuan main peranan, untuk NPC untuk menghubungi anda bukan untuk pemain lain, yang tidak melihat maklumat ini. Input nama kedua ialah pemegang yang orang lain akan mengenali anda apabila mereka menambahkan anda sebagai rakan.

Memilih rumah

Anda boleh memilih rumah anda dengan bebas, tiada Topi Isih di sini! Itu agak menyedihkan, tetapi sekurang-kurangnya anda boleh memilih kegemaran anda. Jika anda lebih suka memainkan peranan yang dipilih Topi untuk anda, cubalah salah satu daripada banyak kuiz personaliti dalam talian yang akan memberikan anda sebuah rumah. Akhirnya, House tidak begitu relevan dalam permainan. Sebaliknya, profesion, yang diperincikan di bawah, adalah perkara yang penting.

Tunggu, apa yang saya lakukan?

Anda ahli baharu Pasukan Petugas Statut Kerahsiaan — kumpulan yang berusaha untuk melindungi penyamaran Kementerian Sihir dan merahsiakan kewujudan dunia sihir daripada orang ramai muggle. Keanehan sihir aneh yang dipanggil ‘The Calamity’ menyebabkan artifak dan makhluk dari dunia sihir muncul di dunia ‘sebenar’.

  • AR dalam permainan: kita memerlukan lebih daripada sekadar gimik

Misi anda adalah untuk menemui anomali ajaib yang dipanggil “Foundables”, lambaikan tongkat anda pada mereka (dengan menjejak jari anda pada skrin) dan menghalaunya kembali ke tempat asalnya. Cukup mudah, dan lokasi penting Foundables ialah mercu tanda tempatan sepanjang garis cara ia dilakukan dalam Pokémon Go dan Ingress. Beberapa pertemuan akan menentang anda, dan anda perlu menggunakan mantera tempur. Semasa anda maju dalam permainan, anda akan meningkatkan statistik dan mantra anda untuk membantu anda menewaskan pertemuan pertempuran yang lebih sukar.

Semoga berjaya! Sebaik sahaja anda mempunyai beberapa tahap di bawah tali pinggang anda, tiba masanya untuk memilih profesion anda.

Ahli sihir dengan kelas: pilih profesion

Apabila anda mencapai Tahap 6, anda akan diminta untuk memilih satu daripada tiga profesion yang berbeza. Ini pada dasarnya adalah ‘kelas’ RPG, masing-masing mempunyai kekuatan dan kelemahan yang berbeza, yang penting dalam pertempuran. Setiap Profesion memberikan akses kepada pokok kemahiran dan faedah tersendiri untuk dibuka dari semasa ke semasa.

Anda perlu memilih pekerjaan yang sesuai dengan gaya pertempuran anda tetapi untuk Cabaran Sihir berbilang pemain, apabila anda bekerjasama untuk menghadapi Kubu (lokasi penting dengan hadiah istimewa yang anda perlukan untuk menang melalui pertempuran), anda perlu bekerjasama dengan pelbagai profesion untuk pasukan yang seimbang. Jika rakan di kawasan anda turut bermain Wizards Unite, berbual dengan mereka untuk merancang pengkhususan anda.

Anda boleh menukar pengkhususan pada bila-bila masa, terutamanya berguna jika pasukan anda kehilangan peranan, tetapi apabila anda mendapat lebih banyak pengalaman, meningkatkan kebolehan anda dan sebagainya, anda mungkin mendapati ia berguna untuk menumpukan perhatian pada satu profesion untuk menjadikan peranan itu lebih berkesan .

Auror

Dibimbing oleh tidak lain daripada Harry Potter sendiri Aurors pakar dalam pertahanan terhadap Ilmu Hitam. Auror adalah pejuang lurus: kebolehan mereka cenderung untuk meningkatkan kekuatan pertempuran dan memberikan kerosakan langsung kepada musuh. Auror mempunyai Kuasa tertinggi daripada semua profesion, peluang kritikal yang lebih tinggi dan melakukan lebih banyak kerosakan. Auror melakukan kerosakan tambahan kepada musuh Dark Forces tetapi mengambil kerosakan tambahan daripada musuh Beast. Kelemahan utama Aurors ialah Stamina yang rendah, atau kesihatan, jadi mereka boleh menghilangkan kecederaan tetapi tidak mengambil terlalu banyak.

Magizoologist

Magizoologists adalah pengikut Hagrid dan berkongsi pertalian beliau untuk menjaga makhluk ajaib, dan sesama manusia juga. Profesion ini adalah mengenai penyembuhan dan pertahanan. Mereka juga agak tanky sendiri. Ahli Magizoologi mempunyai Stamina tertinggi, kuat menentang musuh Binatang dan lemah terhadap Curiosities.

Profesor

Minerva McGonagle berkhidmat sebagai mentor kepada Profesor, yang menyeimbangkan antara Auror yang agresif dan Magizoologist yang bertahan. Ahli sihir ini menumpukan pada sekutu buff dan debuff musuh, mengawal kesan status di medan perang. Profesor melakukan lebih banyak kerosakan pada Curiosities dan mengambil kerosakan tambahan daripada musuh Dark Forces.

Itu sahaja untuk langkah pertama di sepanjang jalan menuju kehebatan sihir! Adakah anda mempunyai sebarang soalan atau petua yang ingin anda kongsikan tentang Harry Potter Wizards Unite? Beritahu kami dalam ulasan!