Himiway C5 Dilancarkan: E-basikal Jarak Jauh Pertama dengan Penggayaan Motosikal

17
Himiway C5 suspensi penuh dan motosikal basikal
© Himiway

Kebanyakan e-basikal yang keluar hari ini menampilkan penggayaan konvensional, jadi jika anda mahukan e-basikal dengan sentuhan motosikal, kemungkinannya sangat tipis. Walau bagaimanapun, Himiway, pembuat e-basikal jarak jauh yang popular, mungkin mempunyai penyelesaian yang mungkin dengan Himiway C5 baharu.

Diumumkan pertama kali di CES, ia telah sekarang melancarkan Himiway C5 di Amerika Syarikat untuk $2,099. Ia merupakan penyertaan e-basikal pertama syarikat dengan reka bentuk motosikal. Mereka juga menggelar C5 sebagai e-motosikal yang dibina untuk kegunaan lorong basikal dan laluan luar jalan.

Himiway C5 ialah e-basikal penggantungan penuh lasak dan unik

Apa yang membuatkan Himiway C5 serta-merta menyerlah ialah pelana yang dipanjangkan serupa dengan motorsikal kotoran, meninggalkan tiang tempat duduk. Reka bentuk tempat duduk ini memuatkan pelbagai profil penunggang dan menambah keselesaan yang lebih baik pada laluan di luar rentak. Malah terdapat pemegang cawan yang cantik di bahagian atas dan lampu LED ambien yang boleh disesuaikan di bawah.

Tidak seperti kebanyakan e-basikal, C5 mendapat lampu depan LED yang besar dan berkecerahan tinggi serta lampu belakang yang bercahaya automatik. Sementara itu, skrin LCD berwarna menunjukkan baki julat bateri, kelajuan, jarak perjalanan dan status penting lain. Ia juga mempunyai port USB untuk menyambungkan kamera pemuka anda atau mengecas telefon pintar anda.

Motosikal e-basikal Himiway C5

Himiway C5 menampilkan skrin LCD bersepadu dan pendikit ibu jari. / © Himiway

C5 Himiway juga didatangkan dengan penggantungan penuh, tetapi ia kekal ringan dan kukuh juga. Ia hanya tip 88 lbs. dengan bateri, kerana bingkainya diperbuat daripada aluminium gred aeroangkasa, tetapi ini boleh menampung berat maksimum 330 lbs. (150 kg). Bahagian hadapan disokong oleh suspensi lif garpu gred gunung terbalik manakala bahagian belakang mendapat penyerap hentakan bertekanan udara.

The Himiway C5 tersedia dalam kemasan dakwat kelabu dan putih, walaupun anda boleh memperibadikannya dengan kerja cat dan pelekat yang berbeza.

Motosikal e-basikal Himiway C5

Himiway C5 ialah e-basikal suspensi penuh dengan suspensi hadapan garpu gred MTB terbalik dan hentakan belakang. / © Himiway

Disepadukan ke dalam pelana ialah sel bateri 48 V (kapasiti 960 Wh) dengan jarak sehingga 80 batu (kira-kira 128 km) daripada satu cas penuh, iaitu lebih daripada julat purata yang anda akan dapat daripada banyak alternatif. Ia digandingkan dengan motor 750 W yang menghasilkan tork 86 Nm dan kelajuan tertinggi 28 mph, yang dibantu oleh sensor tork untuk pelarasan elektrik masa nyata dan kotak gear Shimano.

Dari segi keselamatan, Himiway C5 menggunakan brek cakera hidraulik dwi omboh pada kedua-dua roda hadapan dan belakang yang menguruskan dua tayar lemak Kenda semua rupa bumi dengan pemantul sisi bersaiz 20″ x 4″. Pada masa yang sama, terdapat juga pendikit ibu jari untuk mengawal kelajuan basikal yang lebih selamat semasa melayari.

Cara membeli Himiway C5: Harga, penghantaran dan diskaun sehingga $1200

Di Amerika Syarikat, Himiway C5 akan kos $2099 dihantar selepas menggunakan kod nextpit200 semasa daftar keluar. Pada harga ini, anda mendapat perhatian tambahan apabila membuat pesanan kerana ia mempunyai waranti 2 tahun dan polisi pemulangan 15 hari dengan penghantaran percuma untuk pemulangan yang berkaitan dengan isu pembuatan.

Syarikat itu juga memberikan diskaun sebanyak 20% untuk aksesori dalam tahun pembelian anda dan potongan $300 untuk basikal atau aksesori untuk pembelian anda yang seterusnya. Walaupun di seluruh kedai Himiway, anda boleh mendapat potongan sehingga $1200 untuk item, termasuk Himiway C3, C5 dan A7 Pro, bernilai $5,000 atau lebih ($350 diskaun untuk $2700 dan $650 untuk $3,700).

Adakah anda sedang mencari atau merancang untuk menaik taraf kepada e-basikal jarak jauh? Apakah pendapat tentang Himiway C5 baharu? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda dalam ulasan.