HomePod 3: Butiran Lagi Mengenai Pembesar Suara Sedia Skrin Sentuh Apple Bocor

13
NextPit Apple HomePod 2 Siri
© nextpit

Kebocoran mengenai Apple HomePod yang tidak diumumkan dengan paparan sentuhan terus membuat gelombang. Selepas prototaip yang didakwa dengan skrin sentuh LCD digambarkan pada Oktober tahun ini, satu set maklumat dan gambar baharu kini telah muncul, mendedahkan petunjuk penting pada reka bentuk pembesar suara.

Pada X, pembocor dan pengumpul prototaip Kosutami telah berkongsi gambar baharu salah satu prototaip HomePod 3 dan beberapa komponennya. Seperti yang dilihat dalam bahan, peranti ini menyerupai model HomePod gen ke-2 (ulasan) atau 2023. Dan yang mana sumber mengesahkan bahawa HomePod 3 memang akan menampilkan reka bentuk dan panel paparan yang sama seperti model semasa.

Ia juga menambahkan perbezaan antara HomePod 3 berbanding pendahulunya adalah dengan mempunyai kaca sedikit melengkung atau cembung sebagai lapisan paling atas. Bahagian ini kemudiannya akan menutup panel paparan sentuh, yang dikatakan melengkung juga. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada reka bentuk ini akan memberi laluan kepada produk akhir yang akan dilancarkan oleh Apple.

Pembesar suara pintar Apple HomePod 3

Didakwa prototaip pembesar suara pintar HomePod 3 Apple dengan paparan sentuh / © X/u/Kosutami

Awal tahun ini telah dibuat spekulasi oleh penganalisis Ming-Chi Kuo bahawa Apple sedang mengusahakan pembesar suara HomePod yang dilengkapi skrin sentuh. Sehubungan itu, ini dirujuk sebagai versi Max atau Pro dan bukannya versi standard. Ia juga dikatakan menampilkan paparan sentuh 7-inci ditambah dengan kamera untuk menyokong panggilan FaceTime dan meniru paparan/pembesar suara pintar Amazon Echo dalam bentuk.

Walau bagaimanapun, dengan apa yang kami pelajari dan berdasarkan maklumat yang tersedia sekarang, nampaknya syarikat teknologi Cupertino mungkin lebih baik untuk memperkenalkan HomePod 3 terlebih dahulu. Ini mungkin akan debut pada tahun 2024, walaupun ia masih menjadi spekulasi pada masa ini.

Selain daripada HomePod yang dinaik taraf, Apple juga dikhabarkan sedang membangunkan iPad yang berfungsi sebagai alternatif paparan pintar, yang serupa dengan Google Pixel Tablet. Buat masa ini, tiada bukti kukuh bahawa iPad hibrid ini benar-benar akan berlaku dalam masa terdekat.

Apakah pendapat anda tentang Apple HomePod dengan skrin sentuh? Adakah anda mendapati ciri ini berguna? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
X