HomePod Apple dengan Paparan Mungkin Dijalankan pada homeOS Baharu

10
NextPit Apple HomePod 2 2
© nextpit

Selama bertahun-tahun sekarang, peranti rumah pintar Apple telah berkembang menjadi pembesar suara Apple TV dan HomePod kotak teratas, dengan setiap platform dikuasakan oleh tvOS dan HomePodOS, masing-masing. Walau bagaimanapun, terdapat petunjuk bahawa gergasi teknologi Cupertino boleh menggabungkan kedua-dua sistem pengendalian menjadi satu. Perkembangan baharu ini mungkin menggerakkan pembesar suara HomePod yang dilengkapi paparan sentuhan pertama.

Sistem pengendalian rumah pintar baharu Apple

Minggu ini, Apple menghantar berbilang versi beta sistem pengendaliannya kepada pembangun dan penguji, termasuk tvOS 17.4. Melalui rentetan kod di dalam perisian tegar tvOS oleh MacRumors, nampaknya ada menyebut tentang “homeOS”, yang bukan kali pertama kami mendengar nama sedemikian.

Kembali pada tahun 2021, ia telah ditemui oleh pengguna di X (dahulunya Twitter) bahawa Apple menyebut homeOS dalam penyenaraian kerjanya. Sejak itu, tiada perkembangan baru untuk memajukan lagi teori sistem pengendalian baharu ini.

Pembesar suara pintar Apple HomePod 3

Didakwa prototaip pembesar suara pintar HomePod 3 Apple dengan paparan sentuh / © X/u/Kosutami

Untuk menyatukan kepingan dengan lebih baik, homeOS dianggap sebagai OS seterusnya yang akan menggerakkan peranti TV dan HomePod Apple. Dalam erti kata lain, Apple boleh menggabungkan tvOS dan HomePodOS ke dalam homeOS, memperkemas ekosistem rumah pintarnya.

Selain itu, terdapat laporan berkaitan pembesar suara HomePod yang dilengkapi dengan skrin LCD. Peranti ini telah bocor beberapa kali dan insiden terbaharu menggambarkan prototaip yang didakwa menyerupai HomePod gen ke-3 dengan paparan sentuhan bulat dan cekung di bahagian atas. Ada kemungkinan bahawa peranti rumah ini boleh menjadi yang pertama dikuasakan oleh homeOS.

Terdapat juga spekulasi awal bahawa pembesar suara akan menyokong panggilan FaceTime melalui kamera terbina dalam, tetapi khabar angin ini mungkin menunjuk kepada pembesar suara pintar kendiri dengan paparan sebaliknya. Walau bagaimanapun, Apple masih beberapa bulan lagi untuk mengumumkan tvOS utama seterusnya, yang sepatutnya menjadi tvOS 18. Sebelum itu, butiran tambahan yang menarik mungkin muncul.

Adakah anda fikir Apple merancang untuk menggabungkan tvOS dan HomePodOS ke dalam sistem pengendalian baharu akhirnya? Biar kami mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: MacRumors
Sumber:
X/u/Jlacort