Huawei Watch GT 3 SE: Lite pada harga tetapi bukan pada ciri

97
Pelancaran jam tangan pintar Huawei Watch GT 3 SE
© NextPit

Huawei telah melancarkan Watch GT 3 SE tanpa heboh. Watch GT 3 SE ialah versi turun dan kurang dramatik bagi Watch GT 3 yang kami semak pada akhir tahun lepas. Walau apa pun, jam tangan pintar GPS baharu menawarkan fungsi kesihatan dan sukan yang setanding pada harga yang lebih murah.


TL;DR

  • Huawei telah memperkenalkan Watch GT 3 SE.
  • Jam tangan pintar ialah versi Watch GT 3 yang lebih murah dan dengan reka bentuk yang kurang premium.
  • Huawei Watch GT 3 SE berharga €179.

Huawei Watch GT 3 SE dibina pada selongsong 46mm bersama-sama dengan gabungan dail dan butang di atas sentuhan sibuk di luar. Ini menjadikan jam tangan pintar kelihatan kurang premium. Begitu juga, anda masih mendapat skrin sentuh AMOLED 1.43 inci yang dilindungi oleh Gorilla Glass, yang sama seperti model standard.

  • Jangan ketinggalan: Perbandingan Apple Watch Siri 8 lwn 7 lwn SE 3

Walaupun rupa yang tidak menarik, Huawei menonjolkan binaan gentian polimer ringan model SE. Pada 35.6 gram, Watch GT 3 SE adalah lebih ringan sebanyak 5 gram atau kira-kira 16 peratus daripada GT 3 yang lebih mahal. Selain itu, jam tangan ini mengekalkan rintangan air 5ATM, tetapi ia hanya ditawarkan dalam pilihan warna hitam grafit atau hijau hutan.

Sehingga 100+ mod senaman

Dari segi pemantauan kesihatan, Watch GT 3 SE menampilkan Huawei TruSeen 5.0+ dengan teknologi anti-gangguan yang menghasilkan bacaan denyutan jantung optik serta paras oksigen darah dan pengesanan tidur. Seperti jam tangan pintar lain, terdapat tekanan dan ramalan tempoh haid juga. Pengguna juga boleh menetapkan peringatan harian seperti masa untuk bangun atau mengambil ubat.

Berkenaan bahagian kecergasan, jam tangan pintar dilengkapi dengan 100+ mod sukan. Malangnya, tiada pengesanan sukan atau pintar. Sebaliknya, Huawei menghantar jurulatih peribadi Huawei TruSport.

Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE dilengkapi dengan penjejakan tidur dan denyutan jantung optik / © Huawei

Bateri 2 minggu pada Huawei Watch GT 3 SE

Hayat bateri peranti dinilai pada 14 hari dalam penggunaan sederhana dan setanding dengan Watch GT 3. Anehnya, ia menyokong pengecasan tanpa wayar selain menggunakan buaian pengecasan berwayar.

Huawei Watch GT 3 SE berjalan pada Harmony OS 2 dan ia serasi dengan Android dan iOS. Fungsi ciri pintar asas tersedia seperti balasan pantas, menjawab/menolak panggilan dan kawalan muzik melalui Bluetooth.

Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE dalam warna Green Wilderness / © Huawei

Harga dan ketersediaan Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE dijadualkan untuk keluaran global tanpa menyebut pasaran AS. Pra-pesanan untuk jam tangan pintar sudah dibuka dan berharga €179 di Eropah. Sebaliknya, peranti itu dijangka dihantar bermula pada 6 November.