HubSpot: Cara Menggunakan Jujukan

20

Urutan harus menjadi ciri utama anda untuk mengautomasikan proses jualan anda dalam HubSpot. Mereka mempercepatkan kempen e-mel anda dan membuat peringatan untuk membantu memastikan susulan mesej anda tepat pada masanya.

HubSpot: Cara Menggunakan Jujukan

Tetapi bagaimana sebenarnya anda menggunakan jujukan HubSpot? Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui.

Cara Menggunakan Jujukan HubSpot untuk Automasi E-mel

Kemungkinan besar, anda kebanyakannya memerlukan jujukan HubSpot untuk mengautomasikan e-mel anda. Menambah urutan pada e-mel membolehkan anda membuat templat e-mel yang berbeza dan mengubah suai masa mesej akan dihantar, antara lain.

 1. Pergi ke HubSpot dan log masuk ke akaun anda.
 2. Navigasi ke Automasi.
  Memilih menu lungsur turun Automasi daripada bar menu pada halaman web HubSpot
 3. Pilih Jujukan dan tekan Buat Jujukan.
  Memilih Jujukan daripada menu lungsur Automasi pada halaman web HubSpot
 4. Pergi ke bahagian kiri skrin dan ketik Cipta dari awal atau pilih templat siap sedia.
  Mengklik butang Cipta dari awal pada halaman Jujukan HubSpot
 5. Tekan butang Buat Urutan di sudut kanan atas.
 6. Navigasi ke editor jujukan anda
 7. Klik butang Urutan Baharu, dan namakan urutan anda.
  Mengklik butang Jujukan Baharu di bahagian atas halaman Jujukan HubSpot
 8. Pilih E-mel automatik.
  Memilih E-mel automatik daripada senarai pilihan dalam halaman Jujukan Baharu di HubSpot

Ini akan membawa anda ke menu utama HubSpot untuk kempen e-mel automatik. Dari sana, anda boleh memperibadikan bahagian yang berbeza pada e-mel anda dengan pelbagai ciri:

 • Jenis e-mel – Membolehkan anda memulakan urutan e-mel baharu dan membalas mesej.
 • Cipta templat – Ini membolehkan anda mencipta templat e-mel baharu dalam HubSpot dari awal.
 • Templat e-mel sedia ada – Menyenaraikan templat yang tersedia untuk kempen e-mel anda (didatangkan dengan kotak carian yang mempercepatkan carian untuk templat yang sesuai).
 • Kelewatan – Menangguhkan penghantaran e-mel ke beberapa hari perniagaan tertentu.

Sebaik sahaja anda membuat urutan e-mel, anda pada dasarnya telah menyelesaikan langkah pertama dalam menyediakan tugasan e-mel. Anda kini ingin menambah peringatan kepada tugas anda untuk meningkatkan pengurusan dan memastikan penyiapan tepat pada masanya.

 1. Log masuk ke akaun HubSpot anda dan tekan Sales, diikuti dengan Tasks.
  Memilih Tugasan daripada menu lungsur Jualan pada halaman Jujukan HubSpot
 2. Ketik Cipta tugas di bahagian atas kanan paparan dan pilih Tugas e-mel. Perkataan mungkin berbeza-beza, bergantung pada versi anda (web, Android, iOS).
  Mengklik butang Cipta tugas di bahagian atas halaman Tugasan di HubSpot
 3. Taipkan tajuk tugasan anda. Gunakan nama yang sama seperti nama dalam urutan e-mel anda.
  Menambah Tajuk dalam tetingkap Buat tugas pada HubSpot
 4. Klik Keutamaan untuk menyerlahkan tugas anda sebagai mendesak. Jika ia bukan projek keutamaan tinggi, pilih Baris Gilir dan tambahkan tugasan pada baris gilir anda.
 5. Taipkan butiran tugas e-mel anda menggunakan pilihan Nota dan format teks anda dengan bar alat di bahagian bawah skrin.
 6. Tekan butang Cipta dan, jika perlu, tangguhkan tugas selama beberapa hari. Sebagai alternatif, segera ketik gesaan untuk membuat tugasan lain dan anda boleh pergi.
  Mengklik Buat untuk menyelesaikan membuat tugasan dalam HubSpot

Cara Mengedit Jujukan HubSpot

Jika garis masa atau pelanggan perlu berubah selepas membuat jujukan, jujukan anda harus mencerminkan pindaan. Anda boleh mencapai ini dengan mengedit urutan anda.

 1. Lawati Automasi dan tekan butang Jujukan.
 2. Cari nama jujukan yang ingin anda edit dan pilih Edit.
  Mengklik butang Edit pada Jujukan sedia ada dalam HubSpot
 3. Navigasi ke menu Tindakan di bahagian atas sebelah kanan tugas e-mel anda dan ketik Bergerak ke Bawah atau Bergerak Ke Atas untuk menyusun semula langkah anda.
  Mengklik menu lungsur Tindakan dalam halaman pengeditan Jujukan pada HubSpot
 4. Tekan butang Edit threading untuk menukar teks tugasan dan aspek lain. Anda juga boleh mencari menu ini dalam medan Tindakan.
 5. Jika perlu, hapuskan langkah dengan menekan Tindakan dan klik Padam di sebelah item yang sepadan.
  Memilih Padam daripada menu lungsur Tindakan dalam HubSpot
 6. Ketik pilihan Simpan jujukan sedia ada sebaik sahaja anda berpuas hati dengan perubahan untuk menggunakan pengeditan. HubSpot juga membolehkan anda membuat urutan baharu yang termasuk pengeditan anda. Untuk berbuat demikian, tekan Buat Salin, taipkan nama jujukan baharu dan pilih Simpan.
  Mengklik butang Simpan jujukan sedia ada di bahagian bawah halaman pengeditan Jujukan pada HubSpot

Menyusun semula tugas anda, mengalih keluar langkah dan mengedit teks tugasan anda bukanlah satu-satunya pengeditan yang tersedia untuk jujukan HubSpot. Untuk mengakses senarai pindaan yang lebih panjang, tekan “Tetapan” dalam editor jujukan anda.

Berikut ialah beberapa perubahan yang boleh anda lakukan dari sana:

 • Menghantar e-mel pada hujung minggu – Jika anda ingin berhenti menghantar e-mel pada hari perniagaan, anda boleh melakukannya dengan menogol “Buat tugasan dan hantar e-mel pada hari perniagaan”. Sekali lagi, perkataan mungkin berbeza-beza, bergantung pada peranti anda.

 • Menggabungkan e-mel urutan tunggal dalam urutan – Jika anda ingin menyusun semua e-mel jujukan dalam satu urutan, gunakan togol di sebelah togol “E-mel susulan utas sebagai balasan”.

 • Menghantar mesej susulan pada masa tertentu – Jika anda ingin menghantar e-mel anda pada masa tertentu, nyatakan julat masa anda dalam medan “Hantar e-mel automatik antara”.

 • Menerima peringatan apabila tugas jujukan baharu aktif – Jika anda ingin menerima makluman apabila HubSpot mencipta tugas jujukan secara automatik, gunakan gesaan “Dapatkan peringatan e-mel untuk setiap tugas jujukan”. Anda juga boleh menggunakan “pemilih masa” untuk menukar masa apabila HubSpot menghantar peringatan.

 • Mengalih keluar kenalan daripada senarai e-mel jujukan – Jika anda ingin mengalih keluar kenalan daripada senarai e-mel anda selepas mereka membalas mesej anda, anda boleh berbuat demikian dengan medan “Nyahdaftar kenalan daripada syarikat yang sama”.

Cara Menambah Kenalan pada Jujukan dalam HubSpot

Bahagian sebelumnya membincangkan menyahdaftar kenalan daripada jujukan anda, tetapi anda juga boleh mengimport kenalan. Begini cara untuk melakukannya terus dari alat jujukan HubSpot:

 1. Pergi ke Automasi.
 2. Tekan butang Urutan.
 3. Navigasi ke bahagian kiri atas paparan dan pilih Urus.
  Mengklik tab Urus dalam halaman Jujukan HubSpot
 4. Klik nama jujukan yang anda mahu kembangkan.
  Memilih Jujukan yang dikehendaki dalam HubSpot
 5. Pergi ke bahagian atas sebelah kanan paparan dan pilih Daftar kenalan.
  Mengklik butang Daftar kenalan dalam halaman Jujukan HubSpot
 6. Pergi ke menu kanan dan tandai kotak di sebelah kenalan yang ingin anda daftarkan.
  Tandakan kotak untuk kenalan yang berkaitan dalam tetingkap Pilih kenalan HubSpot
 7. Ketik Seterusnya di bahagian bawah skrin.

Ucapkan Selamat Tinggal kepada Kempen Jualan yang Memakan Masa

Urutan boleh membuat perubahan dunia untuk perniagaan anda. Menghapuskan kerja manual yang dikaitkan dengan kempen e-mel dan tugas lain akan menyelaraskan proses jualan dan meningkatkan penukaran petunjuk anda. Mereka juga membebaskan jadual anda untuk memberi tumpuan kepada tugas strategik lain dan meningkatkan perusahaan anda.

Seterusnya, anda mungkin ingin mengetahui cara menggunakan status petunjuk dalam HubSpot.

Soalan Lazim

Mengapa saya tidak boleh menggunakan urutan e-mel dalam HubSpot?

Mungkin terdapat beberapa sebab mengapa anda tidak boleh menggunakan urutan e-mel HubSpot. Sebagai contoh, akaun anda mungkin tidak mempunyai tempat duduk Enterprise, Service Hub Professional atau Sales Hub Professional yang ditetapkan. Begitu juga, anda mungkin tidak menyambungkan alamat e-mel peribadi ke akaun anda. Akhir sekali, akaun anda mungkin tidak mempunyai kebenaran jujukan.

Berapa banyak urutan yang boleh saya gunakan dalam akaun HubSpot saya?

Tidak kira akaun anda, anda boleh menggunakan sehingga 1,000 jujukan dalam HubSpot. Tetapi jika anda juga memerlukan banyak e-mel yang tersedia bagi setiap pengguna setiap hari, versi Perusahaan ialah pilihan yang lebih baik. Ia membolehkan anda menghantar dua kali lebih banyak e-mel bagi setiap pengguna setiap hari (1,000 hingga 500).

Adakah jujukan sama dengan aliran kerja?

Tidak. Urutan HubSpot tidak sama dengan aliran kerja. Di satu pihak, anda biasanya menggunakan jujukan untuk menutup tawaran pada beberapa petunjuk yang layak. Sebaliknya, anda biasanya menggunakan aliran kerja untuk menjana banyak petunjuk, menjadikannya lebih sesuai pada awal perjalanan pelanggan anda.