Idea Bijak: Swiss Cipta Sistem Fotovoltan Boleh Lipat

30
kotak solar pintar smartvolt 01
© Smartvolt

Syarikat Switzerland Smartvolt mempersembahkan SmartSolarBox 5.0, yang perlu difahami sebagai penyelesaian inovatif untuk bumbung rata. Selepas telefon pintar boleh lipat, kini mengikuti sistem fotovoltaik boleh lipat, yang boleh dipasang dalam masa yang singkat oleh pasukan dua orang semasa pengubahsuaian bumbung seterusnya.

  • Berkaitan: Inilah sebabnya mengapa loji kuasa balkoni berbaloi

Smartvolt merevolusikan kekurangan pekerja mahir

Sehingga kini, pemilik bumbung rata dikutuk untuk membina substruktur yang terperinci untuk panel solar apabila memasang sistem PV. Substruktur ini perlu memenuhi keperluan darjah yang sesuai untuk penyinaran suria yang optimum. Ini juga mungkin memerlukan penggerudian melalui penebat bumbung, mengakibatkan kos tambahan.

Pengeluar sistem fotovoltaik Switzerland kini mempunyai penyelesaian yang sempurna dengan SmartSolarBox 5.0, yang, terima kasih kepada filem dengan isian bitumen, tidak merosakkan penebat bumbung, dan tidak mengambil banyak masa pemasangan, dan pada masa yang sama, dengan bantuan pembinaan boleh dilipat, menawarkan kecondongan 5 darjah.

Pengilang mengiklankan bahawa dua pemasang, hanya bersenjatakan pemutar skru tanpa wayar, boleh memasang sistem fotovoltaik 200 kWp dalam satu hari. Pengendali kren, yang memunggah kotak pengangkutan boleh guna semula dan mengangkut SmartSolarBoxes secara individu ke atas bumbung, sudah tentu juga diperlukan.

Smartvolt

Smartvolt mempersembahkan SmartSolarBox 5.0, yang boleh dipasang oleh dua orang. / © Smartvolt

Di antara penghantaran lebih banyak panel solar HalfCut boleh dilipat (440 hingga 570 W), berkata dua pemasang boleh menyambungkan sistem secara elektrik dan mekanikal. Pada akhirnya, hanya rentetan modul dibawa ke penyongsang dan sistem suria serba baharu boleh digunakan.

Oleh itu, SmartSolarBox 5.0 bukan sahaja menjimatkan masa pemasangan, tetapi juga sejumlah besar sisa pembungkusan. Sama cepatnya, sistem yang telah dipasang juga boleh dibongkar dan digunakan semula di tempat lain.

  • Semua tentang panel solar: Bagaimana untuk memilih modul PV yang betul

SmartSolarBox 5.0 boleh dipesan dari dalam dan luar negara terus daripada Smartvolt atau rakan kongsi lesen yang sepadan. Jika mahu, syarikat Switzerland juga boleh memasang sistem di rumah anda.

Siapa di antara anda yang telah memasang modul solar di atas bumbung rumah anda atau membina loji kuasa balkoni anda sendiri? Adakah anda merancang pengubahsuaian bumbung pada masa hadapan, yang termasuk langkah sedemikian? Tulis pendapat anda tentang topik ini dalam ulasan.

Sumber:
Smartvolt