Idea Reka Bentuk Istana Minecraft

91

Minecraft membenarkan jus kreatif pemain mengalir dengan bebas, dan satu cara untuk mempamerkan kemahiran seni bina anda ialah dengan membina sebuah istana. Rumah yang diperbuat daripada batu dan tanah hanya akan menarik perhatian beberapa orang, tetapi kubu yang mengagumkan akan sentiasa menjadi hit. Walau bagaimanapun, tidak semua orang tahu di mana untuk bermula.

Di bawah ialah beberapa idea reka bentuk istana terbaik di Minecraft. Anda tidak bertanggungjawab untuk membinanya betul-betul seperti yang digambarkan, tetapi mungkin ia akan memberi inspirasi kepada ciptaan anda yang seterusnya. Teruskan membaca untuk semua butiran.

Idea Istana Minecraft Terbaik

Istana datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, dan anda boleh mendapati ia benar di dunia nyata. Istana yang paling terkenal di dunia cenderung kepada struktur besar yang boleh anda lihat dari jauh, tetapi yang lain adalah bangunan kecil atau runtuhan yang telah menyaksikan banyak pertempuran. Saiz bukan penunjuk reka bentuk yang lebih baik, jadi anda tidak sepatutnya berasa buruk untuk membina yang kecil.

Tiada cara yang ditetapkan dalam Minecraft untuk membina istana, tetapi idea umum adalah seperti ini:

  1. Cari tanah di Minecraft tempat anda ingin mencipta istana.
  2. Rancang reka bentuk.
  3. Kumpulkan bahan yang diperlukan.
  4. Mula membina badan utama istana.
  5. Teruskan dengan menara dan struktur lain.
  6. Nikmati istana anda apabila ia siap.

Tiada satu pun daripada istana ini memerlukan mod Minecraft untuk dibina, tetapi anda sentiasa boleh menggantikan beberapa blok dengan bahan tersuai jika anda mahu.

Beberapa idea tersedia sebagai muat turun. Anda boleh memuatkannya dengan serta-merta ke dalam pelayan atau dunia anda atau hanya menggunakannya sebagai inspirasi untuk projek anda sendiri.

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah beberapa idea menarik.

Istana Zaman Pertengahan Besar

YouTuber Stevler menghabiskan masa dua minggu penuh untuk mengusahakan karya hebat ini istana. Ia dibina terutamanya daripada batu, batu bata dan cemara. Ini adalah bahan yang sangat mudah diakses yang pemain tidak akan menghadapi masalah mencari, dan itulah sebabnya reka bentuk ini popular.

Tidak seperti istana Minecraft yang lain, istana ini tidak berhenti di dewan utama. Terdapat menara ahli sihir, berek, dan gudang, antara bahagian lain. Anda juga boleh mengembangkannya jika anda mendapati tidak ada ruang yang mencukupi, tetapi ramai pemain harus berpuas hati kerana ia besar. Yang lain juga memutuskan untuk menambah laluan rahsia mereka sendiri, satu cara untuk menarik perhatian pengunjung.

Anda tidak boleh ketinggalan istana ini walaupun beratus-ratus blok jauhnya, terutamanya jika anda tidak kisah untuk menjadikannya lebih besar. Reka bentuk mungkin kelihatan mencabar untuk dibina, tetapi ia agak mudah untuk direplikasi.

Istana Osaka Jepun Feudal

Dibuat oleh pencipta Zal, istana ini berdasarkan reka bentuk Jepun feudal di Osaka dan, menurut pelan tindakan, memerlukan hampir 22,000 blok. Bahagian dalamannya benar-benar kosong untuk membolehkan bilik tersuai dan banyak lagi. Anda memerlukan lebih daripada 13 blok, termasuk kaca, air dan tanah liat. Itu nombor yang luar biasa.

Pada 57 tahap tinggi dan memerlukan banyak blok, hampir mustahil untuk membina dalam mod Survival. Walau bagaimanapun, pengguna mod Kreatif akan mempunyai masa yang lebih mudah mengendalikan tugas yang besar ini.

Pertimbangkan untuk meminta beberapa rakan untuk membantu membina istana. Banyak tangan membuat kerja ringan, dan anda semua boleh duduk dan mengagumi istana yang menakjubkan ini apabila bahagian luarnya siap.

Istana Dengan Menara Biru

Istana ini mempunyai reka bentuk yang benar-benar zaman pertengahan dan juga beberapa tingkap kaca, tetapi menarik menara biru adalah tarikan utama. Warnanya membuatkan bangunan ini menyerlah walaupun dari jauh. Biru adalah ihsan blok lapis lazuli; anda memerlukan 1,090 daripadanya.

Blok lain yang diperlukan semasa membina istana ini termasuk kuarza, batu bata dan kaca. Jika anda bukan peminat terbesar tingkap kaca besar yang terlalu banyak, tidak salah untuk menutup beberapa dengan lebih banyak batu. Lagipun, istana tipikal sepenuhnya diperbuat daripada batu.

Istana Steampunk yang luas

Dibuat oleh kgeri488 dan dimarson011, ini unik istana ala steampunk adalah beberapa langkah dialihkan dari istana zaman pertengahan biasa anda. Pencipta tidak menahan diri apabila menghasilkan bangunan yang menarik ini. Istana ini dibuat untuk menunjukkan kreativiti seseorang dengan menggabungkan tema zaman Victoria dan teknologi retro.

Kemegahan istana ini boleh dilihat berbatu-batu jauhnya, kerana ia dibina di atas tiga tiang batu yang dinaikkan. Bangunan utama diapit oleh dua menara besar, manakala kapal udara tidak berfungsi disambungkan ke bangunan utama.

Bangunan itu menyembunyikan rahsia yang mengagumkan dan telur Paskah, malah jalan cerita pilihan jika anda ingin bermain bersama. Jika anda memutuskan untuk memuat turun fail, pencipta mengesyorkan membaca teks untuk pengalaman yang lebih baik.

Istana Batu Hitam

ini istana kebanyakannya diperbuat daripada batu hitam dan pasti akan mengganggu pengunjung kali pertama. Blackstone hanya terdapat di Nether, dan teksturnya yang suram membantu memberikan struktur ini rasa firasat. Terdapat bahagian hiasan dalam dan luar untuk melengkapkan reka bentuk.

Pencipta, Bangunan Nevas, menyatakan bahawa pasukan itu menghabiskan masa yang lama memikirkan tentang tradisi reka bentuk istana terpencil ini. Terdapat petunjuk di dalamnya jika anda lebih suka memuat turunnya, tetapi mencipta semula struktur unik ini sendiri adalah cara lain untuk menikmati reka bentuk.

Pada waktu malam, pemandangan dari luar menjadikan istana ini semakin misteri. Peminat seram akan menyukai reka bentuk ini.

Istana Celestial

The Istana Celestial terletak di atas gunung. Tembok, menara tinggi dan satu laluan masuk ke pintu pagar mempertahankan struktur besar ini. Ia mempunyai banyak tingkat dan bahagian, dan seluruh tempat terasa kosong walaupun dengan kapasiti pelayan maksimum. Pencipta menyatakan bahawa anda boleh memuat turun dan menggunakannya pada pelayan anda, tetapi anda tidak akan dapat mengalih keluar kad kredit tersebut.

Sudah tentu, istana besar ini adalah inspirasi yang sangat baik jika anda ingin membuatnya sendiri. Reka bentuknya sangat rumit dan akan berfungsi sebagai asas yang hebat.

Kampung dan Istana Zaman Pertengahan

Pada masa lalu, kampung mengelilingi istana sementara tuan memerintah wilayah mereka. Meniru persediaan kehidupan sebenar ini, kampung dan istana zaman pertengahan pack mempunyai 20 bangunan secara keseluruhan, komuniti yang benar sejak berabad-abad yang lalu. Ia termasuk gereja, kedai roti, tukang besi dan banyak lagi.

Semua struktur adalah agak mudah dalam reka bentuk, diperbuat daripada blok dan bahan biasa. Satu-satunya kritikan ialah istana dalam muat turun ini lebih kepada segi empat sama yang ringkas, tetapi anda masih boleh mengubah suainya mengikut kehendak anda.

Istana Peach

Jika anda bermain Super Mario 64, anda akan mengenali istana ini kepunyaan Puteri Peach. Ia adalah pembiakan comel dalam bentuk blok Minecraft yang membangkitkan nostalgia. Walaupun bukan contoh yang paling terperinci, ia masih merupakan istana yang menyeronokkan untuk cuba membuatnya sendiri.

Anda juga boleh cuba membuat salinan yang tepat apabila kemahiran membina anda bertambah baik. Warna dalam pek ini hampir dengan warna asal, jadi anda boleh menggunakannya sebagai asas yang hebat.

Istana dan Arena Gladiator

Anda mendapat lebih daripada sebuah istana besar dalam hal ini peta. Sebagai contoh, ia mempunyai arena gladiator di mana anda dan rakan anda boleh memainkan peranan sebagai pejuang yang menyelesaikan markah. Bangunan itu sendiri mempunyai banyak butiran dan mempunyai beberapa kawasan terbuka di dalamnya.

Bangunan lain termasuk gereja, kerana beberapa istana zaman pertengahan tidak mempunyai satu untuk memenuhi keperluan rohani penduduk. Anda juga mempunyai rumah api, pelabuhan dan banyak lagi ciri lain untuk membentuk sebuah bandar kecil. Peta ini benar-benar karya agung oleh pencipta Mateo Grgić, yang menghabiskan dua minggu untuk projek yang indah ini.

Walaupun anda boleh memuat turun pek peta, orang lain lebih suka menggunakan peta istana yang terkenal dan terkenal sebagai inspirasi.

Istana Dengan Parit

Beberapa istana mempunyai a parit mengelilingi mereka, kerana ia merupakan cara popular untuk menghalang infantri musuh daripada mengakses bahagian dalam dengan cepat. Selepas anda membina istana, anda hanya perlu menggali di sekeliling bangunan dan mencipta parit yang dalam. Walau bagaimanapun, perusuh dan pemain lain boleh berenang, dan parit air bukanlah pertahanan paling kukuh terhadap mereka.

Nasib baik, pemain boleh mengisi parit dengan lava. Lava menghalang perusuh daripada menyeberang dan pemain tidak akan dapat berenang di dalamnya terlalu lama. Sudah tentu, jika istana anda hanya untuk pertunjukan, maka air adalah loghat yang sangat baik.

Istana Menara

Daripada istana zaman pertengahan standard, pertimbangkan untuk menjadikan menara besar sebagai tempat tinggal anda. Menara mengagumkan dan sukar untuk diceroboh, walaupun sukar untuk keluar. Reka bentuk istana menara juga lebih mencabar untuk dicipta semula, kerana anda ingin menjadi tepat semasa membina ke atas.

Kelebihan menara adalah anda tidak memerlukan kawasan yang luas untuk mula membina, dan landskap mengambil sedikit masa. Walau bagaimanapun, anda memerlukan banyak tangga untuk mencapai tahap tertinggi.

Istana Lereng Bukit

Jika anda tidak berminat untuk bekerja terlalu keras di satu istana, pertimbangkan untuk membina satu daripada bukit atau gunung. Bentuk muka bumi semula jadi telah digunakan untuk memastikan raja dan raja selamat selama berabad-abad, dan anda boleh mengambil halaman daripada buku nenek moyang kita. Istana yang dibina dengan cara ini boleh kelihatan cantik jika anda melengkapkan bentuk bukit.

Hidup Seperti Tuhan

Istana mengambil masa untuk membina dan jangan biarkan kami mula memilih reka bentuk dan merancang segala-galanya terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, yang telah siap adalah menunjukkan kemahiran, dan pelawat ke pelayan anda akan suka melihatnya dibina dengan penuh kasih sayang dan perhatian. Pilih daripada banyak idea dan lihat perkara yang sesuai untuk anda. Reka bentuk yang manakah kegemaran anda? Adakah anda tahu reka bentuk lain yang sangat baik? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.