Imej awal Google Pixel 7a menunjukkan reka bentuk biasa, visor tepi ke tepi

100
NextPit Kamera Google Pixel 7 Pro
© NextPit

Pixel 7a akan menjadi peningkatan besar daripada Pixel 6a. Berikutan penyenaraian runcit awal, paparan pertama untuk peranti Android jarak pertengahan seterusnya Google telah dikongsi menunjukkan bahawa ia akan berkongsi reka bentuk dengan siri Pixel 7 (Pro) perdana.

Pembocor terkemuka OnLeaks menyampaikan satu set imej yang kelihatan rasmi bagi Pixel 7a. Walaupun kami tidak boleh 100 peratus menjamin ketulenan bahan-bahan ini, sumber itu terkenal mempunyai rekod prestasi yang kukuh pada masa lalu.

Bahagian luar Google Pixel 7a dikemas kini

Pixel 7a Google menyalin segelintir elemen reka bentuk Pixel 7 standard. Bermula di bahagian hadapan, potongan kamera tunggal dan bezel hitam yang bersaiz besar tidak berubah. Bahagian belakang mendapat perubahan ketara seperti visor kamera logam yang mengukur tepi ke tepi. Tambahan pula, dwi kameranya dikelilingi dengan kaca berbentuk elips.

Kebocoran reka bentuk jarak pertengahan Google Pixel 7a

Google Pixel 7a meminjam reka bentuk Pixel 7 / © OnLeaks/Twitter

Begitu juga, butang dan penempatan port dibawa ke atas. Kita masih boleh melihat USB-C di bahagian bawah antara dua lubang pembesar suara. Bahagian kanan menempatkan gabungan kekunci kuasa dan penggoncang kelantangan. Ia dianggap paparan mempunyai pengimbas cap jari pada skrin bersepadu.

Pilihan warna dan spesifikasi kamera Pixel 7a

Peranti itu kini memakai kemasan bingkai perak berbanding hitam pendahulunya. Pilihan warna dua tona juga hilang. Dan menurut outlet itu, Google akan menawarkan Pixel 7a hanya dalam warna putih dan arang, menjatuhkan warna hijau bijak daripada barisan.

Laporan sebelumnya mencadangkan bahawa Pixel 7a akan menampilkan paparan AMOLED yang lebih pantas. Terdapat juga khabar angin tentang perkakasan kamera yang lebih baik untuk penembak Pixel jarak pertengahan yang akan datang. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada ini akhirnya akan membawa peningkatan drastik kepada kualiti imej keseluruhan.

Google belum memberikan butiran mengenai harga dan tarikh keluaran Pixel 7a lagi. Tetapi dijangkakan ia boleh tiba lebih awal daripada yang dijadualkan. Apakah ciri Pixel baharu yang paling anda nantikan? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: SmartPrix
Sumber:
Twitter/u/OnLeaks