Imej Galaxy A55 Samsung Membayangkan Perubahan Julat Pertengahan Besar-besaran dalam beberapa tahun

15
nextpit Samsung Galaxy A54 Side
© nextpit

Awal tahun depan akan menyaksikan Samsung melancarkan Galaxy S24. Tetapi selepas trio perdana, peminat juga mungkin tidak sabar menunggu ketibaan Galaxy A55 kelas pertengahan. Berikutan spesifikasi yang bocor baru-baru ini, pemaparan beresolusi tinggi peranti juga telah muncul, mencadangkan perubahan yang dialu-alukan dalam reka bentuk dan binaan.

  • Jangan ketinggalan: Telefon terbaik untuk dibeli di bawah $600

Samsung Galaxy A55 boleh debut dengan bingkai logam

Dengan ihsan OnLeaks, yang dikongsi melalui MySmartPrice, Samsung Galaxy A55 nampaknya berkongsi penampilan luaran berulang dengan rakan sejawatnya yang unggul dan bajet. Terutamanya, bingkainya lebih rata daripada Galaxy A54 (ulasan) dan nampaknya diperbuat daripada logam (seperti yang dicadangkan oleh tipter), tekaan kami adalah sejenis aloi aluminium.

Menariknya, terdapat bahagian membonjol di sebelah kanan di mana butang diletakkan, yang serupa dengan Galaxy A15 5G dan Galaxy A35 peringkat permulaan yang bocor sebelum ini. Satu lagi perbezaan ketara daripada pendahulu ialah gril pembesar suara yang mempunyai celah mendatar, sama seperti yang kita lihat pada unit prototaip Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy A55

Paparan Samsung Galaxy A55 menunjukkan bingkai logam yang lebih rata / © OnLeaks/MySmartPrice

Selebihnya adalah urusan yang agak biasa, dengan bahagian hadapan mempunyai lubang tebuk berpusat dan bezel tebal. Kami hanya berharap yang terakhir akan dikurangkan sedikit pada model sebenar dan akhir, walaupun. Akhir sekali, bahagian belakang dengan bahan panel yang tidak diketahui mempunyai kamera tiga kanta terapung.

Dan berdasarkan khabar angin, sensor utama masih diketuai oleh kakap 50 MP. Tidak pasti sama ada kamera ultralebar akan disambungkan dengan telefoto yang sesuai dan bukannya penderia makro kali ini.

Samsung Galaxy A55

Galaxy A55 Samsung mendapat gril pembesar suara baharu yang dipotong dan bahagian membonjol untuk butang. / © OnLeaks/MySmartPrice

Berkenaan dengan spesifikasi dan ciri lain Galaxy A55, penyenaraian penanda aras menunjukkan mid-renjer dilengkapi dengan cipset Exynos 1480 dalaman. Silikon boleh membawa pemproses okta-teras yang lebih pantas, tetapi peningkatan utama mungkin kecekapan dan prestasi grafik yang lebih baik melalui GPU Xclipse gred perdana.

Selain itu, Galaxy A55 menggunakan bateri 5000 mAh, yang merupakan kapasiti sel yang tidak berubah. Kelajuan pengecasan juga dikatakan dikekalkan pada 25 watt. Sama ada rating itu baik atau tidak, mungkin bergantung kepada pengguna. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa kebanyakan orang pertengahan Cina pada titik harga yang sama mempunyai keupayaan pengecasan yang lebih pantas.

Tidak diketahui berapa harga Galaxy A55. Mungkin, kita akan melihat orang Korea menyenaraikan telefon bimbit yang akan datang dengan harga menarik yang sama seperti Galaxy A54 memandangkan peningkatan perkakasan yang sederhana di belakangnya. Dari segi ketersediaan, Samsung mungkin merancang untuk melancarkan Galaxy A55 pada Februari 2024 pada garis masa yang paling awal.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk dan ciri Samsung Galaxy A55? Adakah anda lebih suka daripada Galaxy A54 semasa? Kami menantikan jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
X, MySmartPrice